Rechts vlees, links vegetarische producten in familieslagerij

Eerste vegetarische slagerij in ons land

Eerste vegetarische slagerij in ons land

Julie Verstraete studeerde nooit voor kok, maar ‘al doende leert men. Als vegetariër moet je bij gebrek aan beter sowieso veel zelf bereiden.’ Foto: kds

KNOKKE -

Vegetariërs en vlees: de twee lijken water en vuur, maar Julie Verstraete (30) uit Knokke bewijst dat het ook anders kan. Zij richtte de helft van de slagerij van haar ouders in met een toonbank van zelfgemaakte, vegetarische gerechten. ‘Toen ik in New York woonde, kon ik overal vegetarisch eten. Hier nergens. Dat wil ik veranderen.’

Ze is de dochter van twee beenhouwers, maar leeft al meer dan tien jaar compleet vegetarisch en veganistisch: geen vlees, geen vis, geen zuivelproducten. ‘Om ethische redenen’, zegt Julie Verstraete (30) uit Knokke. ‘In mijn jeugd las ik ooit iets over dierenleed. Hoe meer boeken ik daarover raadpleegde, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat vlees nergens goed voor is. Mijn ouders dachten dat het een bevlieging was, maar intussen hou ik het al jaren vol. Ik ga nooit nog vlees aanraken.’

En dus overtuigde ze haar ouders om hun bestaande slagerij uit te breiden met een volledige afdeling van vegetarische, biologische en veganistische etenswaren. 

Hoe de winkel van Julie er dan in het echt uitziet? Dat leest u in Het Nieuwsblad Op Zondag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio