Philippe Gilbert wordt ambassadeur Plan België

Philippe Gilbert wordt ambassadeur Plan België

Foto: © Plan/Denis Closon

Wielrenner Philippe Gilbert wordt de nieuwe ambassadeur bij ontwikkelingsorganisatie Plan België. Net als zijn collega-ambassadeurs Marie Gillain en Koen Wauters zal Gilbert zich inzetten voor kinderen in het Zuiden en hun gemeenschap in de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Gilbert maakte zijn ambassadeurschap bekend tijdens de ‘La Philippe Gilbert’ tocht in Aywaille. Hij overtuigde zijn fans om ook Plan Ouder te worden en de acties van Plan België te steunen.

Samen met zijn vrouw steunt Gilbert twee meisjes: de zevenjarige Vanessa uit Bolivia en de negenjarige Adjo uit Togo. ‘Als vader ben ik erg gevoelig voor onrecht waar kinderen slachtoffer van zijn’, legt Gilbert uit.

‘Er zijn dingen waar kinderen niet zelf voor kiezen: hun ouders, hun familie, hun geboorteland... Wanneer je onder een gelukkig gesternte geboren bent, is dat een zegen. Maar als dat niet het geval is, kan je rekenen op organisaties zoals Plan België, die echt een verschil maken.’

Volgens Dirk Van Maele, directeur van Plan België, heeft Gilbert belangrijke troeven voor zijn organisatie. ‘Hij is gedreven en staat dicht bij de mensen. We zijn er trots op dat hij zich voor ons wil inzetten.’

Plan België is lid van de internationale Plan-koepel en stelt zich als doel de levensomstandigheden van kinderen in het Zuiden structureel te verbeteren.

Corrigeer

NIEUWS