Liedekerke is Toneelgemeente

Liedekerke mag zich Toneelgemeente 2013 noemen. Op zaterdag 27 april ontving de gemeente de prijs uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). De gemeente krijgt een verkeersbord (zie foto) een receptie, de nodige aandacht in het magazine van toneelfederatie Opendoek vzw en vooral de eer om een jaar lang de titel Toneelgemeente 2013 te mogen dragen.

dbr

‘Dit is een mooie waardering voor het gemeentebestuur en de cultuurdienst van Liedekerke die op een systematische wijze de toneelverenigingen ondersteunen via promotie, communicatie, overleg, subsidies en logistieke omkadering’, vertelt cultuurfunctionaris Leen De Winter. ‘Het is uiteraard ook een fijne opsteker voor de vijf Liedekerkse toneelverenigingen die het theaterleven volop laten bruisen in de gemeente’. Met Aalst, Damme, Genk, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Leuven, Liedekerke, Lier, Lommel, Merksplas, Mol, Nevele, Olen, Opglabbeek, Ravels, Retie, Ronse, Ruiselede, Wingene en Sint-Truiden waren er maar liefst 20 kandidaten voor de titel.

‘Liedekerke stelde een dossier samen waar veel visie uit spreekt’, zo staat in het juryrapport. ‘Ze leggen de nadruk op uitwisseling en overleg. De cultuurdienst heeft ‘een enorme drive en enthousiasme’. Zo bieden ze een toneelabonnement aan met financiële tussenkomst van de gemeente. In deze relatief kleine gemeente zijn maar liefst vijf theatergroepen actief, waarvan twee jongerengroepen.’

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio