Standard doet mee voor de titel na winst tegen leider Zulte Waregem

Standard heeft Play-off I nog spannender gemaakt dan ‘ie al was. De Rouches klopten in eigen huis Zulte Waregem met het kleinste verschil dankzij een penaltydoelpunt van Mpoku. De leiders uit West-Vlaanderen kwamen niet in hun gewoonlijke spel en moesten hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Standard komt op de derde plaats terecht en nadert tot op twee punten van Zulte Waregem. De Rouches mogen zich volwaardig titelkandidaat noemen.

De kansen gingen meteen over en weer tussen Standard en Zulte Waregem, dat moest winnen om de titelambities kracht bij te zetten. Thorgan Hazard zette na vijf minuten Delaplace slim op weg naar doel, maar de Fransman besloot voorlangs naast het doel van Kawashima. Standard wachtte niet lang om terug te slaan, maar Kanu zag zijn kopbal gekeerd door Bruzzese.

Het hoge openingstempo zakte na een kwartier, maar nog steeds werden er langs beide kansen gecreëerd. Godeau trapte nipt naast voor de bezoekers, terwijl Mpoku onbesuisd over besloot.

Zulte Waregem had het moeilijk om het snelle combinatievoetbal dat we van de leider in de competitie gewoon zijn te ontwikkelen en met de rust in zicht kwamen de Rouches steeds beter in de wedstrijd. Via Batshuayi en Bulot prikte de thuisploeg tegen, maar zonder succes.

Mpoku zet penalty om

De tweede helft was nog maar net afgetrapt of Zulte Waregem kwam goed weg: Bruzzese kon een schot van Ezekiel maar half verwerken en moest rekenen op Colpaert om het leer weg te werken. Twee minuten later was het wel raak voor de Rouches. Hoewel Mpoku vanuit buitenspel vertrok mocht het spel verder gaan en de spits van Standard werd door Ibrahima Conté aangetikt in de zestien: penalty voor de thuisploeg. Mpoku zette zich zelf achter de bal en trapte het leer beheerst tegen de netten: 1-0 en Zulte Waregem op achtervolgen aangewezen.

Standard drukte meteen door, maar de counter die Ezekiel even later opzette, werd niet goed uitgespeeld. Zulte Waregem kwam niet in het stuk voor en moest het spel ondergaan, maar stak met nog zo’n twintig minuten te spelen toch nog eens de neus aan het venster. Hazard nam een voorzet van Conté op de slof, maar de bal zoefde slechts enkele centimeters naast.

Powerplay van Zulte Waregem

Met nog tien minuten op de klok wierp Francky Dury met Jens Naessens nog een extra aanvaller in de strijd ter vervanging van verdediger Steve Colpaert. De West-Vlamingen probeerden de bal zo snel mogelijk in de zestien van de thuisploeg te droppen, maar zonder al te veel succes. D’Haene kwam toch nog dicht bij de late gelijkmaker, maar zijn schot was te centraal om Kawashima te verschalken.

Standard doet dankzij deze overwinning nu helemaal mee in de titelstrijd, die ongemeen spannend wordt. Met Zulte Waregem, Anderlecht, Standard en Club Brugge staan er vier ploegen binnen drie punten van elkaar. Terwijl daar net onder Genk op vier punten van leider Zulte Waregem volgt. Het beloven spannende weken te worden in de Jupiler Pro League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.