Spelers stemmen voor 'Profvoetballer van het Jaar'

Spelers stemmen voor 'Profvoetballer van het Jaar'

Foto: was

ANTWERPEN / LIER -

Het Nieuwsblad organiseert samen met L’Avenir en de Pro League opnieuw de verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar. Alle spelers uit eerste klasse kiezen samen de beste speler van het afgelopen seizoen, een prijs die Matias Suarez vorig jaar voor de neus van Kevin De Bruyne wegkaapte. Maar ook de beste doelman, de beste trainer en de beste scheidsrechter worden verkozen. Een week voor het einde van de competitie volgt de uitreiking.

 Yoni Buyens sprokkelt veel punten bij zijn ex-club Lierse
 
Gisterochtend trokken we een eerste keer met de stembus op pad, met als eerste ­tussenstop het spelers­home van Lierse. We gluurden stiekem mee over de schouders en zagen hoe de naam ­Yoni Buyens opvallend vaak werd ingevuld.

‘Het bestuur is nog altijd kwaad op hem, maar wij spelers niet, hè. Ik heb met Yoni nog in de jeugd samengespeeld’, legde doelman Nathan Goris uit. Ook Thomas Wils en Frédéric Frans gaven Buyens punten. ­Christian Pouga, die in januari van OHL naar Lierse trok, koos verrassend niet voor ­ex-ploegmaat Ibou. ‘Ach, Ibou, die scoorde dankzij mijn harde werk. Sinds ik weg ben, staat hij droog’, zei de Kameroener met uitgestreken gezicht.

Spelers van gedegradeerd Beerschot gretig om te stemmen

Voor de spelers van Beerschot zit het ­seizoen er door de ­degradatie al op, maar aangezien de ­trainingen nog een week doorlopen, ­konden we ze toch nog probleemloos laten meestemmen voor de Profvoetballer van het Jaar. En dat deden ze ook heel gretig. Vooral de verkiezing van de beste ref leverde heel wat discussie op.

‘Nzolo toch niet op één!?’, kreeg Joachim Mununga te horen. Waarop de donkerkleurige aanvaller met de knipoog repliceerde: ‘Ik kies voor Nzolo omdat hij zwart is. Neen, serieus, hij verdient het gewoon.’ Wim De Decker probeerde intussen nog wat stemmen te ronselen bij de ploegmakkers. ‘De Decker schrijf je met ck’, grapte de aanvoerder.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.