Brutale carjacking onder het voorwendsel van seks

Hoboken -

Emra B. (22) en Kristina H. (22) moesten zich voor de Antwerpse strafrechter verantwoorden voor diefstal met geweld. Onder het voorwendsel van seksueel contact beroofde het koppel uit Oost-Europa een Limburger van zijn auto, gsm en portefeuille.

Het slachtoffer, Olivier V. D. (38) uit Hasselt had op een datingsite contact gehad met een zekere Vanessa. Hij had de vrouw aan de Antwerpsesteenweg in Hoboken opgewacht om het park Sorghvliet in Hoboken te rijden. Kristina H. (22) - die zich onder het pseudoniem Vanessa op de datingsite had begeven - had de man beloofd tegen betaling seks te hebben.

Plots stormde Emra B. (22), het vriendje van Kristina H., met een kompaan op de man af en sloeg hem met de onderkant van een vuurwapen. Hij roofde de gsm en portefeuille van het slachtoffer, alsook zijn Mercedes. Emra B. gooide de man in de vijver van het park. Hij verkocht de wagen in Wilrijk. De auto werd in Polen teruggevonden.

Het openbaar ministerie tilt zwaar aan de feiten en vorderde voor Emra B. 37 maanden cel. Kristina H., riskeert 30 maanden cel. Vonnis op 6 mei.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio