Celebs

Koningin Máxima kiest voor Belgische ontwerper

De Nederlandse prinses Máxima, die om zeven na tien koningin van onze noorderburen is geworden, maakte een wel heel opvallende kledingkeuze tijdens de troonswissel. De stijlvolle blondine droeg een glanzende jurk van Edouard Vermeulen, ontwerper van het modehuis Natan.

Tegen het advies van de regering in, droeg Máxima een outfit van een Belgische ontwerper. ‘Het gaat om een korte, luchtige jurk van poederkleurige gazan. Het onderstuk van de japon is van geborduurde zijde met kristallen lovertjes in poederroze en zilver’, zo staat te lezen in het officiële persbericht. Voor de eigenlijke inhuldiging in De Nieuwe Kerk in Amsterdam koos de 41-jarige blondine voor een ontwerp van Jan Taminiau.

‘Ik vond Máxima’s koningsblauwe jurk van de Nederlandse designer echt heel geslaagd. Het begon al goed met haar roze creatie van Natan, maar die blauwe outfit was toch de apotheose’, aldus mode-experte Tiany Kiriloff. ‘Ze oogde klassevol en sober tegelijk en maakte een mooie verwijzing naar het koningshuis. Het viel me ook op dat ze heel royaal naast haar man stond, ze gaf hem de kans om in de schijnwerpers te staan. Kortom: ze kon geen betere keuze maken.’

Nog meer Natan
Modehuis Natan was in het tweede deel van de ceremonie toch prominent aanwezig. Prinses Laurentien en onze eigen prinses Mathilde flaneerden over de blauwe loper in een creatie van de Belg. Mathilde straalde van top tot teen in het babyroze. ‘Toch weer een brave keuze’, vindt Tiany. ‘We zijn het inmiddels gewoon dat ze voor Natan kiest.’ Ook de drie dochters van Máxima en Willem-Alexander, Catharina-Amalia, Alexia en Ariane, droegen een Belgische jurk. De meisjes kozen net als hun moeder voor een koningsblauwe creatie en een bijpassend lintje voor in hun blonde haren.

'Gerecycleerde' jurk
Gisteren, tijdens het afscheidsdiner van koningin Beatrix in het Amsterdamse Rijksmuseum, koos de Nederlandse schone voor een lange rode jurk van de Italiaanse couturier Valentino. Die combineerde ze met peperdure diamanten juwelen uit de koninklijke collectie. Het was trouwens niet de eerste keer dat ze het ontwerp droeg - ook op de 60e verjaardag van prins Charles in 2008 schitterde ze in de designercreatie.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees