Klacht tegen voormalig Gerolsteiner-ploegartsen

De plotse doorbraak van Stefan Schumacher en Bernhard Kohl bij Gerolsteiner was meteen verdacht Foto: Belga

De Duitse moleculaire bioloog Werner Franke heeft een klacht ingediend tegen de voormalige ploegartsen van Gerolsteiner, de in 2008 opgeheven Duitse wielerploeg.

Mark Schmidt en Ernst Jakob worden beschuldigd van overtreding van de antidopingwetgeving, bedrog met voorschriften en het toebrengen van lichamelijke letsels. Dat maakte de openbare aanklager Wolfgang Maier dinsdag in Freiburg bekend.

‘We gaan nu onderzoeken of de delicten nog niet verjaard zijn’, bevestigde Maier. In het lopende proces tegen Stefan Schumacher had de oud-renner van Gerolsteiner al verklaard dat een van de teamartsen in de Ronde van Duitsland van 2006 het verboden middel Synacthen had toegediend.

Het proces tegen dopingzondaar Stefan Schumacher ging op 10 april van start in Stuttgart. Na een korte onderbreking wordt het vanaf vandaag/dinsdag voortgezet. Volgens het Openbaar Ministerie kreeg Schumacher in 2008, ondanks het feit dat de positieve tests al bekend waren, 150.000 euro van Gerolsteiner. Schumacher ontkent dat echter met klem.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.