Minuut stilte voor slachtoffer ongeval

Minuut stilte voor  slachtoffer ongeval

Erwin Hoelebrandt. Foto: bfs

Sint-Niklaas/Sinaai -

Er wordt zaterdagavond een minuut stilte gehouden voor de start van de voetbalwedstrijd Waasland-Beveren tegen OH Leuven. Op die manier wordt Erwin Hoelebrandt herdacht, de man die maandag omkwam bij een ongeval in Sint-Niklaas.

De auto van Erwin Hoelebrandt werd maandagochtend in de Bellestraat in Sint-Niklaas geramd door een Roemeense chauffeur die geen voorrang verleende. Hoelebrandt overleefde de klap niet, zijn passagier Ivan Fernandez Lopez werd zwaargewond. Het slachtoffer woonde in Sinaai en was een fervent supporter van voetbalclub Waasland-Beveren. Er zal daarom zaterdag vlak voor de thuiswedstrijd tegen OHL Leuven een minuut stilte gehouden worden voor de man.

Hoelebrandt werkte al 25 jaar voor het warenhuis Colruyt. ‘Erwin had een vrije dag op het moment van het ongeval’, zegt zijn zus Christine Hoelebrandt. ‘Vermoedelijk bewees hij Ivan, die een oude vriend is van hem, een vriendendienst en bracht hij hem naar zijn werk. Iedereen is zwaar onder de indruk van wat er is gebeurd. Ivan is intussen buiten levensgevaar.’

Hoelebrandt was vrijgezel en woonde alleen in de Leebrug in Sinaai. Dieren waren zijn grote passie. Hij was een regelmatige bezoeker van dierenparken in binnen- en buitenland. De man was ook lid van politieke partij N-VA in Sint-Niklaas.

De uitvaartplechtigheid van Hoelebrandt vindt maandag om 11.30 uur plaats in Stekene. Het rijbewijs van de Roemeense chauffeur werd ingetrokken. Uit het onderzoek van de verkeersdeskundige bleek dat de bestuurder zonder voorrang te verlenen het kruispunt over reed.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio