Cirque du Soleil voert promotie in Knokke-Heist

Cirque du Soleil voert promotie in Knokke-Heist

Een clown en twee artiesten met een eenwieler zetten een rode neus op burgemeester Lippens. Foto: nmi

KNOKKE-HEIST -

Drie artiesten die deelnemen aan het spektakel Kooza van Cirque du Soleil hebben gisteren kort promotie gevoerd in de badstad. Ze slaagden er in om burgmeester Leopold Lippens een rode neus op te zetten.

Normaal zouden de drie artiesten van Cirque du Soleil op de Knokse zeedijk promotie voeren, maar door het regenweer werd uitgeweken naar de zaal van het bureau voor Toerisme. Een clown de ‘Onschuldige’ en twee artiesten met een eenwieler hebben er de show gestolen. Frédéric De Gezelle, die de persrelaties voor Kooza verzorgt, omschrijft het spektakel als een acrobatische adrenalinestoot in een komisch koninkrijk. ‘Met Kooza keert Cirque du Soleil terug naar de roots van het circus’, vertelt De Gezelle. ‘Acrobatische hoogstandjes worden afgewisseld met grappige kunsten. Het is niet te vergelijken met de show Allegria die een paar jaar geleden in Oostende stond. Nu ligt het accent vooral op het spektakel. De toeschouwer zal van de ene verbazing in de andere vallen.’

Enkele blikvangers zijn het Rad des Doods, waarbij twee Columbiaanse dames in een rad rondlopen en levensgevaarlijke acrobatische toeren uithalen. ‘Maar ook de vier koorddansers die op een hoogte van meer dan zeven meter balanceren, zijn niet te onderschatten. Ook de drie dames uit Mongolië die hun lichaam in alle bochten wringen, kunnen het publiek altijd bekoren’, zegt De Gezelle.

Rode neus

Het Knokse gemeentebestuur investeert 250.000?euro om Kooza naar de kustgemeente te lokken. ‘Cirque du Soleil bestaat uit artiesten van het hoogste niveau’, zegt burgemeester Leopold Lippen (GBL). ‘Ik ben er zeker van dat Kooza het paardenspektakel van Cavalia zal evenaren.’ De burgemeester liet zich voor de gelegenheid een rode neus opzetten door de artiesten van Kooza.

Cirque du Soleil staat 18 juli tot 18 augustus naast het station in Knokke. Info en tickets op www.cirquedusoleil.com.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio