'Gutman? Niet gezien in Lanaken'

Lanaken -

Amerikaans ambassadeur Howard Gutman brengt zondag een bezoek aan de gemeente Voeren en sluit daarmee zijn bezoekronde aan alle 589 Belgische gemeenten af. Maar in de Limburgse gemeente Lanaken hebben ze hun twijfels. 'Wij hebben Gutman hier niet gezien. Als hij hier is geweest, dan moet het heel incognito geweest zijn. Niemand in het gemeentehuis kan zich een bezoek van Gutman herinneren', zegt Open VLD-burgemeester Marino Keulen.

Na zijn aantreden als Amerikaans ambassadeur in 2009 kondigde Gutman aan dat hij alle 589 Belgische gemeenten zou bezoeken. Vandaag sluit hij zijn 'ronde van België' af met een bezoek aan de faciliteitengemeente Voeren.

Maar volgens Marino Keulen is Gutman het Limburgse Lanaken mogelijk vergeten. Nochtans suggereert een filmpje op de website van de ambassadeur (The Partnership Tour Finale) ook een bezoek aan de Limburgse gemeente. De inwoners van de gemeente worden alvast bedankt in de aftiteling van het filmpje.

'Maar wij hebben de ambassadeur niet gezien. Als hij hier is geweest, moet dat zeer anoniem zijn geweest, want niemand op het gemeentehuis kan zich een bezoek herinneren. Ofwel ging het om een niet-officieel bezoek, maar dan stemt dat niet overeen met de indruk die hij gaf dat hij alle gemeenten een officieel bezoek zou brengen', legt burgemeester Keulen uit.

Keulen vindt dat jammer. 'Wij hebben op ons grondgebied een belangrijk Amerikaanse chemische groep, Celanese, waar 225 mensen werken. Dit is een model-werkgever, op alle vlakken, die de jongste jaren nog fors heeft geïnvesteerd in uitbreiding', luidt het.

De Open VLD-politicus benadrukt wel dat Gutman welkom blijft in Lanaken. 'Ik nodig hem alsnog uit voor een bezoek', klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees