Eigenaar Rudy Leroy trekt zich terug uit exploitatie

Oude Vismijn op zoek naar jonger imago

Oude Vismijn op zoek naar jonger imago

Rudy Leroy trekt zich terug uit het project Oude Vismijn: ‘De horeca blijft een zeer moeilijke wereld.’ Foto: fvv

Gent -

Rudy Leroy verlaat de Oude Vismijn. De man die de restauratie en renovatie realiseerde, laat de exploitatie over aan een nieuw team dat over enige weken een nieuw concept zal voorstellen. Sinds de Oude Vismijn in november 2010 opende moest de exploitatie geregeld naar adem happen. De naam Bord’eau valt weg. De polyvalente zaal en de brasserie gaan als de Oude Vismijn door het leven.

Rudy Leroy is de man achter Nv Lofting, die in 2005 een wedstrijd won voor de renovatie van de verkommerde Oude Vismijn. Het was geen gemakkelijke renovatie, maar na een investering van ongeveer 11 miljoen euro kon de Oude Vismijn begin november 2010 openen. Eindelijk, want na zoveel jaren plannen maken en restaureren, kon het gebouw in het hart van de stad weer schitteren. Het uitzicht en de plek zijn schitterend. Toch moest het complex geregeld naar adem happen. Chef-koks volgden elkaar op, personeelsproblemen en wisselende kwaliteit in eten en bediening waren slechte reclame. De reputatie van brasserie Bord’eau liep deuken op.

Rudy Leroy ging er zich zelf mee bemoeien en gooide het roer om. Na een mislukte doorstart in 2012 probeerde hij het zelf nog eens. Maar hij is moe en wil zich weer meer op projectontwikkeling toeleggen. De 49-jarige Leroy bouwde zich een reputatie op als projectontwikkelaar van oude, vaak industriële, complexen. Bovendien moet hij ook het Godshuis in Sint-Laureins, een prestigieus complex voor feesten en seminaries, weer op de rails krijgen. Net zoals voor de Oude Vismijn vroeg hij voor die zaak bescherming aan tegen schuldeisers.

‘Ik hoop tegen 25 mei een nieuwe start te nemen. Samen met Martin’s hotelketen willen we aan een nieuwe toekomst bouwen’, zegt hij.

In de Oude Vismijn komt een nieuw team aan het stuur. Het bestaat uit Hugo Contino en Erik Parijs. Contino, die al in Cento Passi werkte, was al sales manager in de Oude Vismijn. Hij verzamelde een groep investeerders om zich heen en neemt de exploitatie, waarvoor een aparte nv bestaat, over.

Jeugdiger en hipper

Zij willen de zaak een jeugdiger en hipper imago geven en zich meer toeleggen op funbeleving. In de zaal zul je een kok aan het werk zien, de bar krijgt een meer centrale rol. Zij werken samen met Not Before Ten, een succesvol ontwerpersteam, dat al heel wat horecazaken inrichtte, in Gent onder meer Coeur d’Artichaut, Petit Coeur, Gaston en Wok A Way.

Rudy Leroy blijft eigenaar van het patrimonium. Voor het gebouw, dat stadseigendom is, loopt een erfpachtovereenkomst voor 60 jaar. Op middellange termijn wil hij pand verkopen. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op de voorbije acht jaar. ‘De druk was enorm. Bovendien kregen we er de financiële en economische crisis bovenop. De horeca blijft ook een zeer moeilijke wereld. Nu het reorganisatieplan door de rechtbank is goedgekeurd, kan het weer de goede richting uitgaan.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio