78.000 mensen willen op Mars gaan wonen

78.000 mensen willen op Mars gaan wonen

Onderzoek op Mars Foto: REUTERS

Duizenden mensen willen maar wat graag de aarde verlaten om definitief te verkassen naar Mars. Mars One, de organisatie die de verhuis regelt, is alvast razend enthousiast. ‘Zo’n enthousiasme op slechts twee weken hadden we nooit verwacht’, zegt CEO Bas Lansdorp.

De Nederlandse non-profit organisatie Mars One, liet eerder al weten dat ze in 2023 graag vier mensen naar Mars willen verhuizen. De aanvragen voor die vacante plaatsen rijzen de pan uit. ‘78.000 mensen willen maar wat graag de aarde achter zich laten en naar deze ‘nieuwe’ wereld verhuizen’, zegt Bas Lansdorp. ‘De kandidaten hebben zich nu gedurende twee weken kunnen aanmelden en het succes is enorm. Dit hadden we niet durven dromen. Wij, als organisatie, zijn blijkbaar niet de enigen die in de toekomst geloven.’ De aanvragen zijn afkomstig uit meer dan 120 landen. Vooral Amerikanen, Chinezen en Britten voelen zich geroepen om de oversteek te maken.

Het prijskaartje voor de verhuis van vier bewoners? Zo’n slordige 4,5 miljard euro. De organisatie liet al weten dat ze voor het grootste deel van de kosten zal opdraaien. Om de kosten te drukken zal een reality-reeks gemaakt worden van het evenement.

Wie graag naar Mars wil verhuizen, kan zijn aanvraag nog indienen tot 31 augustus. De aanvraag bestaat een één minuut durende videoboodschap waarin de kandidaat zegt waarom hij de oversteek graag wil maken.

Corrigeer

MEER NIEUWS