Wagen Reynders geparkeerd op plaats voor gehandicapten

Wagen Reynders geparkeerd op plaats voor gehandicapten

De dienstwagen van minister Reynders foutief geparkeerd

Ook ministers lappen wel eens de verkeersregels aan hun laars. De chauffeur van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders parkeerde zich zonder schroom op een gereserveerde plaats voor personen met een handicap in het centrum van Brussel.

Minister Reynders had haast. Vorige zaterdag werd de minister verwacht in de buurt van het Brusselse parlement voor een speech van ondervoorzitter van de Parti Socialiste Charles Picqué. De haastige chauffeur van Reynders vond niet meteen een geschikte parkeerplaats en koos er dan maar voor om de wagen op een gereserveerde plaats voor personen met een handicap te plaatsen. Dat blijkt uit beelden van de Franstalige openbare omroep RTBF.

De woordvoerder van de minister deelt mee dat er geen markering was op het wegdek. Dat wordt door de beelden van de RTBF duidelijk ontkracht. Een bord, net voor de wagen, maakt duidelijk dat de parkeerplaats voorbehouden is aan personen met een handicap. Minister Reynders heeft laten weten dat hij het gedrag van zijn chauffeur ongepast vindt en hij gaat hem erover aanspreken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees