Slachtoffer treinramp overleed aan 'giftige dampen'

Slachtoffer treinramp overleed aan 'giftige dampen'

Foto: Belga

WETTEREN - In Wetteren is zaterdag een 64-jarige man overleden aan de gevolgen van de treinramp. Dat bevestigt nu ook het parket van Dendermonde, na een autopsie en een toxicologisch onderzoek door een team van deskundigen.

De 64-jarige Van Poucke werd dood in zijn woning aangetroffen door zijn schoonzoon, na onderzoek blijkt nu dat de doodsoorzaak wel degelijk gezocht moet worden bij de stoffen die vrijkwamen bij het treinongeval. Uit een eerste autopsie was al gebleken dat de man zwaar geïntoxiceerd was, zo bevestigde ook Jan Briers, de gouverneur van Oost-Vlaanderen. Een tweede autopsie maandag in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen bevestigde die bevinding.

'Het onderzoek naar de oorzaak en omstandigheden van het ongeval loopt verder', aldus woordvoerder Jurgen Coppens. 'Er kan daaromtrent geen verdere informatie gegeven worden. Er worden geen quotes gegeven, om de nodige sereniteit te bewaren.' Het parket vraagt de pers om ook de familie de nodige rust te gunnen.

De nabestaanden van het slachtoffer beslisten ondertussen om een klacht tegen onbekenden in te dienen wegens onopzettelijke doding.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees