Drugsdode brengt dealer niet tot inkeer

Mol -

Een maand nadat hij veroordeeld is tot vijf jaar cel voor de dood van een drugsmakker, zit Ginny F. (28) uit Mol weer in de cel. Hij kon het dealen niet laten.

De politie van Mol heeft samen met de federale politie van Turnhout een drugsbende opgerold. Tijdens huiszoekingen dinsdag zijn drugs, attributen voor drugshandel, geld, een stroomstootwapen, een zelfgemaakt steekwapen, zes auto’s en een motor in beslag genomen.

Negen verdachten uit Mol, Balen, Meerhout en Lommel zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Acht van hen zijn aangehouden. Het kopstuk is een 42-jarige uit Mol. Ook Ginny F. maakt deel uit van de bende. Hij werd op 29 maart veroordeeld omdat hij met enkele vrienden Gert Robbe (38), die stervende was na een overdosis drugs, in de steek had gelaten. Het slachtoffer stierf op 26 december 2010 nadat hij een glas GBL, een aanmaakstof van de partydrug GHB, naar binnen had gegoten in het appartement van F.

Toen Robbe neerzeeg, verbood Ginny F. zijn makkers een ziekenwagen te bellen. Uiteindelijk dumpten ze het slachtoffer op de stoep. Ginny F. ging in beroep tegen de vijf jaar cel en bleef zo op vrije voeten. ‘Pas na de veroordeling is hij naar eigen zeggen tot inkeer gekomen. Hij wilde stoppen met drugs, maar blijkbaar te laat’, zegt zijn advocaat Bob Boogaers. ‘De hoeveelheid drugs die bij hem is gevonden, was voldoende om hem aan te houden.’

Corrigeer

MEER NIEUWS