Tweede Nacht van de Ondernemer is groot succes

Prijs voor neusjesmaker

Prijs voor neusjesmaker

Vooraan de vijf winnaars van een VEZO. Foto: ivh

Evergem -

De 69-jarige Roger Scheir uit Kluizen kreeg tijdens de tweede Nacht van de Ondernemer de trofee voor zijn professionele carrière. De bakker-patissier maakt al 40 jaar snoepgoed, waarvan zijn cuberdons erkend zijn als streekproduct.

De Nacht van de Ondernemer is een initiatief van de lokale Unizoafdeling, de Adviesraad voor Lokale Economie en het Evergems gemeentebestuur. Zoals vorig jaar was het koetshuis van kasteel Ten Bosch opnieuw uitverkocht voor het succesvol evenement, waarop aan vijf verdienstelijke Evergemse zelfstandige ondernemers een VEZO wordt uitgereikt.

‘Ik hou van zoetigheden en dus ook van cuberdons. Wat ze in Eeklo ook zeggen, die van Kluizen zijn de beste’, stelde Evergems burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) bij de overhandiging van de carrière-VEZO. ‘Een totaal onverwachte erkenning’, reageerde Scheir. Hij studeerde voor bakker-patissier. Nadat hij nog in de leer ging bij andere bakkers, had Scheir zelf een bakkerij in het Waasland.

Nieuwe vestiging

‘Ik schakelde geleidelijk over op confiserie of suikerwaren en richtte met mijn vrouw Confiserie 2000 op, aan de Nieuweweg in Kluizen. Intussen maken we zestien verschillende producten.

Dat is snoepgoed in de vorm van onder meer muisjes en beertjes, maar ook pâtes de fruits en cuberdons of neusjes.

Met mijn kinderen Isabelle (34) en Frederik (32) is de opvolging intussen verzekerd, maar ik sta nog dagelijks in mijn bedrijf. Dat barst uit zijn voegen. De plannen zijn klaar om in de bedrijvenzone Kop van Nest een nieuwe vestiging te bouwen’, bevestigt Roger.

De VEZO voor Innovatie en Creativiteit ging naar Schrijnwerkerij Andries-De Scheemaeker uit Ertvelde. Om zijn kwaliteitsramen te maken, installeerde dit familiaal bedrijf een Italiaanse machine met een grondoppervlak van 200 vierkante meter. Daardoor is de afwerking van de producten nog beter. Michaël De Saedeleer, de zaakvoerder, beloofde de voortrekkersrol op vlak van isolatie van buitenschrijnwerk voort te zetten. Het in Sleidinge aan Weegse gestarte bedrijf Buysse Beton, waarvan de betoncentrale op het Evergemse bedrijventerrein Durmakker is gevestigd, kreeg de VEZO voor de Ondernemer van het Jaar. Buysse levert beton voor onder meer de nieuwbouw van ziekenhuis Maria Middelares en het Sint-Pietersstation in Gent en bruggen en tunnels voor de ontsluiting van de R4-Zuid.

De VEZO voor de startende ondernemer was voor Bianca De Meyer. In de Weststraat (Sleidinge) runt ze al met zes medewerkers een Sparwinkel. De persmensen kenden dan weer de VEZO voor de Vrouwelijke Ondernemer toe aan osteopaat Colette Peeters uit Kerkbrugge.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio