Cardijnprijs bekroont KAJ Katanga

Cardijnprijs bekroont KAJ Katanga

Pater Jan Van Roy kreeg een cheque van 1.500 euro.

Halle -

Naar aanleiding van het feest van Rerum Novarum reikte de vzw Cardijn uit Halle zijn tweejaarlijkse Cardijnprijs uit aan de KAJ-werking in Katanga.

De vzw Cardijn verdeelt om de twee jaar in nagedachtenis van Hallenaar Jozef Cardijn een prijzenpot van 3.250 euro onder drie organisaties die zich inzetten voor de zwakkeren in de samenleving, voor jongeren en voor de gewone werkmensen. Op 21 kandidaturen werden er drie genomineerd.

Op de derde plaats eindigde het project ‘de vrienden van K' van de KAJ in Brussel dat voor jonge asielzoekers een vangnet creëert. KAJ wil voor dit project een vaste locatie zoeken waar de jongeren terecht kunnen. Het project kreeg een cheque van 750 euro.

Op de tweede plaats eindigde het opvanginitiatief De Okkernoot uit Halle en Vollezele dat mensen met autisme opvangt. Onder meer wil De Okkernoot in Halle zijn verblijfscentrum in het voormalig sacramentinenklooster uitbreiden van 21 tot 30 mensen. De Okkernoot kreeg een cheque van 1.000 euro.

De Cardijnprijs ging uiteindelijk naar de KAJ-werking in Katanga. In de mijndorpen helpt deze KAJ-werking jongeren hun leven in eigen handen te nemen. Als winnaar kreeg pater Jan Van Roy, bezieler van dit project, een cheque van 1.500 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio