Dit zijn de beste en slechtste fietspaden in uw gemeente

Deze week leest u in Het Nieuwsblad en op onze site alles over de staat van de fietspaden in uw gemeente. De voorbije maanden vroegen we onze lezers om voorbeelden van goede en slechte fietspaden door te sturen. Al deze inzendingen hebben we verzameld op een kaart, en per gemeente kozen we het beste en slechtste fietspad.

Voor het overzicht van de fietspaden in uw gemeente, tik bovenaan dit artikel uw gemeentenaam of postcode in.

Per gemeente hebben we een interactieve kaart met een overzicht van alle fietspaden die lezers punten hebben gegeven. De rode fietspaden kregen een slechte score, de groene een goede. U kan op elk fietspad doorklikken voor meer informatie over het fietspad en de reden waarom het genomineerd werd voor ons fietspadenrapport.

In totaal verzamelden we 13.000 fietspaden en gaven meer dan 20.000 lezers een score. Uit al deze inzendingen kozen onze reporters het beste en slechtste fietspad van elke gemeente.

Nu is het de beurt aan onze vijfkoppige vakjury.  Voorzitster van onze jury is Kristel van K3. Zij wordt gesteund door zangeres Kato, radiopresentatrice Christel Van Dijck, zeilster en Olympisch medaillewinnaar Evi Van Acker en veldritkampioen Niels Albert. Zij zullen uw voorbeelden beoordelen en symbolisch het slechtste en beste fietspad van Vlaanderen aanduiden.  
Alle ingezonden fietspaden zullen ook overgemaakt worden aan Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits. Vijf jaar geleden deden we dit al eens met ons vorig fietspadenrapport. De minister gaf toen opdracht tot het aanschaffen van fietstoestellen waarmee de kwaliteit van de fietspaden werd gemonsterd. Ze lanceerde ook een oproep aan alle gemeenten om vlak voor het schoolbegin in september alle fietspaden nog eens een grondige poetsbeurt te geven.

We hopen met ons fietpadenrapport en al uw inzendingen de beleidsmakers in Vlaanderen en uw gemeente te overtuigen om nog meer werk te maken van veilige fietspaden.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS