Acht finalisten van het Geluid van Temse bekend

Acht finalisten van het  Geluid van Temse bekend

De finalisten en de organisatie van Het Geluid van Temse samen met schepen van Jeugd Debby Vermeiren (CD&V) en de trofee. Foto: kuv

Temse -

Acht finalisten uit Temse strijden zaterdag om de titel van Het Geluid van Temse. De muzikale talentenwedstrijd is een organisatie van de jeugddienst en JOC De Nartist.

‘We hebben een lange weg afgelegd om uit de veertien kandidaten in de preselecties acht finalisten te kiezen’, aldus organisatoren Nicola De Cock en Nicolaï Van Hese.

‘De winnaar krijgt een trofee, mag eind augustus spelen tijdens het evenement Temse in de Wolken, zal een single opnemen en krijgt een jaar lang begeleiding.’

De finalisten van Het Geluid van Temse bestaan uit één soloartieste, drie dj’s en vier muziekbands, allemaal uit Temse.

Caroline Vermeir is het enige meisje. Ze zal solo met gitaar een akoestische set brengen.

‘Op het inschrijvingsformulier had ik geschreven dat karaoke een goede oefening is om deel te nemen aan het Geluid van Temse’, aldus Caroline.

Maxim Rooman en Jeroen Van Raemdonck mixen als 2 Ché Deejays electro, house en commerciële muziek. Daarnaast draait Yannick Bryssinck als dj Clinixx van house tot rock 'n roll en heeft Toon De Bruycker het als dj Prfssrs meer begrepen op electronische dansmuziek.

Monomad brengt een mix van metal en electronische muziek.

‘We proberen een nieuwe sound te creëren door gebruik van zelfgemaakte instrumenten’, weet gitarist Jeroen Van Ranst. ‘Zo gebruikten we bij de preselecties een hockeystick als slag -en percussieinstrument.’

Trojan Whores spelen rock, ska reggae, Spaans en funk.

Of zoals ze het zelf noemen ‘satirische rock’.

The Empatyy is een pop/rock-band. Trivial Time met Samuel Goossens en Arthur De Bie, die ook lid is van Trojan Whores, is gespecialiseerd in bluesrock.

‘De stem van het publiek telt voor 30 procent mee’, weet Nicola De Cock. ‘Elke toegangskaart geeft recht op één stem.’

Zaterdag wordt een cd voorgesteld waarop de finalisten te horen zijn. Hij kost 5 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio