Gedichtenparcours in en rond het buurthuis

SLEIDINGE -

Aan de ramen en in de tuinen van diverse woningen in de omgeving van de Campus Sleidinge van het Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge zijn tot eind juni gedichten te lezen.

Ze zijn geschreven door psychiatrische patiënten, ex-patiënten en ervaringsdeskundigen. Buurtbewoners konden meter of peter worden van een gedicht en het een plaats geven aan hun raam of op een drager in hun tuin. ‘’Op die manier tonen de buurtbewoners hun bereidheid om psychiatrische patiënten te laten integreren in de maatschappij’, beklemtoont psycholoog Peter Dierinck.

‘Met het buurtproject vervagen de grenzen tussen het psychiatrisch centrum en de omgeving ervan. Er zijn meer dan honderd gedichten verspreid. Naast de meer dan honderd woningen is ook het bibliotheekfiliaal van Sleidinge een schakel in het parcours. Ook de Ertveldse vzw Poemtata werkt mee aan het project.’

Om het buurtproject in de verf te zetten, wordt zondag 19 mei een gezinsvriendelijke happening georganiseerd. Die vindt vanaf 14 uur plaats in het ontmoetingscentrum Cardijnwijk, aan de Rerum Novarumlaan 1A.

(Ex-)patiënten lezen er hun gedichten voor. Ook Delphine Lecompte, die genomineerd is voor de Herman De Coninckprijs 2013, leest voor. Verder treden B.A.R.D en Goes & de Gasten met frontman Michel Goessens op.

Het poëzieproject ‘Versmarkt’ en een expo met kijkdozen van Ertveldenaar Paul Vergauwe zorgen voor nog meer vertier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio