Gesprekken met buurgemeenten over omleidingen

Werken aan Rondpunt gaan van start in 2014

Werken aan Rondpunt gaan van start in 2014

De nutsmaatschappijen hebben nog een half jaar werk aan het Rondpunt. Foto: mye

Aalter -

Momenteel zijn de nutsmaatschappijen nog hun werk aan het doen, maar vanaf 2014 wordt het menens aan het Aalterse Rondpunt. Dan start de grondige herinrichting van de op- en afrit van de E40.

Eerder dit jaar startten de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken voor de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex aan het Aalterse Rondpunt.

Een klus die eind oktober, begin november moet afgerond zijn. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft ondertussen haar voornemen, om nog voor de zomer de bouwvergunning aan te vragen, bevestigd aan het Aalterse gemeentebestuur.

Openbaar onderzoek

‘Waarschijnlijk zal dan in augustus en september het twee maanden durende openbaar onderzoek volgen waarbij het Agentschap voor Wegen en Verkeer het ontwerp van de verkeerswisselaar zal tonen. Na de goedkeuring van de bouwvergunning, kan dan eind dit jaar de aanbesteding volgen zodat de werken in 2014 kunnen starten’, schat burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

De werken zullen in een zevental fasen verlopen, maar die zijn nog niet helemaal duidelijk, aangezien het ontwerp momenteel nog niet finaal is. ‘Er zijn wel al vergaderingen geweest met de omliggende gemeenten zoals Nevele, waar de omleidingen kunnen komen en welke aanpassingen nodig zullen zijn aan die wegen zodat ze het vele omleidingsverkeer kunnen slikken.’

Op de recentste gemeenteraad vroeg oppositiepartij Groen zich af of er rekening wordt gehouden met het advies van de Aalterse jeugdraad om de carpoolparking voor fietsers bereikbaar te maken via een tunnel. ‘We hebben de opmerking overgemaakt aan het Agentschap, want de ontwerpen voor de verkeerswisselaar zijn nog niet definitief’, antwoordde Hoste.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio