Kawashima, Van Damme en Ciman niet in kern

Kawashima, Van Damme en Ciman niet in kern

Kawashima betaalt een zware tol voor zijn slechte prestatie tegen Club. Foto: blg

LIÈGE -

Standard-goalie Eiji ­Kawashima betaalt zijn gebrek aan présence in de eigen rechthoek cash. De Japanner verdwijnt zelfs uit de wedstrijdselectie en ziet zo een einde komen aan een reeks van 74 (!) opeenvolgende competitiewedstrijden waarin hij geen minuut miste.

Zo belandt de 23-jarige ­Anthony Moris tegen Genk tussen de palen, waardoor Guillaume Hubert promoveert tot reservedoelman. Mircea Rednic liet op zijn persbabbel niet na een signaal te sturen. ‘We willen weten of we op Anthony kunnen rekenen voor volgend jaar’, aldus de Roemeense coach van de Rouches. ‘Ik wou hem al vroeger in doel zetten, maar omdat ik mijn verdediging al moest herschikken door blessures en schorsingen, bleef ‘Kawa’ staan.’

Ook in de Cristal Arena moet Rednic puzzelen. Daniel Opare staat aan de kant met een dijverrekking, al zou de Ghanese rechtsachter wel weer fit raken voor de match tegen Lokeren. Ook Ciman is out. Hij ondervond gisteren op training hinder aan de knie en wordt gespaard. Zo komen Ibrahima Cissé en ­Dino Arslanagic in de ploeg.

Rednic wil ook zuinig omspringen met zijn kern, nu de barragematchen voor Europees voetbal als een donkere wolk boven Sclessin hangen. Zo weert Rednic zijn kapitein, Jelle Van Damme, uit de wedstrijdselectie.

‘Jelle staat op negen gele kaarten en kan dus twee speeldagen geschorst worden. Ik heb hem overigens aangesproken op zijn wedstrijdmentaliteit. Door die kaartendreiging vind ik dat hij niet dezelfde agressiviteit toont als voordien. Dat geldt in mindere mate ook voor Buyens, die op vier gele kaarten staat.’

Door het vele geschuifel in de spelerskern pakt Loïc ­Nego, die eerder door Rednic te licht werd bevonden, ­zowaar zijn eerste wedstrijdselectie. Adrian Cristea, ­Rednic’ voormalige troetelkind bij Dinamo Boekarest, valt opnieuw uit de boot.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.