Leuvense universiteit ronselt studenten in Antwerpen

Leuvense universiteit ronselt studenten in Antwerpen

KU Leuven maakt reclame op de Antwerpse trams. Foto: was

ANTWERPEN -

De Vlaamse universiteiten strijden met felle acties almaar meer om de toekomstige student. In Antwerpen maakt ook de KU Leuven reclame op het openbaar vervoer.

Deze tram brengt je verder dan je denkt, luidt de slogan van de Leuvense universiteit. Gevolgd door de website: www.hoeverwiljijgaan.be. Een regelrechte oorlogsverklaring tussen beide uniefs? ‘Nee, helemaal niet’, reageert Peter De Meyer, persverantwoordelijke van de Universiteit Antwerpen.

‘Vanaf het academiejaar 2013-2014 worden de meeste academische bachelor- en masteropleidingen van de hogescholen geïntegreerd in de universiteiten. En dat zorgt ervoor dat je een KUL-diploma kan behalen in om het even welke stad’, zegt de Meyer. ‘Het is ergens ook logisch dat ze naar hier komen. Antwerpen is zeven keer groter dan Leuven en telt veel meer potentiële studenten.’ Omgekeerd is dat niet het geval. ‘Het heeft geen zin dat wij gaan adverteren in Leuven, omdat de markt er te klein is.’

Ook rector Alain Verschoren ligt niet meteen wakker van de campagne. Al klinkt hij toch lichtjes gepikeerd. ‘Als er op de trams banners verschijnen van bepaalde films mag je er bijna op voorhand van uitgaan dat er iets schort. Dan weet je dat het een slechte prent zal zijn, die weinig toeschouwers lokt.’

Het is niet de eerste keer de Leuvense marketingafdeling vragen oproept. Vorig jaar nog kon hun radiospot rond de brain train, die vanuit Antwerpen, Gent en Hasselt naar Vlaams-Brabant vertrekt, op veel kritiek rekenen. De KU Leuven suggereerde daarmee brain drain, waarbij ze liet uitschijnen dat concurrerende universiteiten letterlijk en figuurlijk ‘hersenen verloren’.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio