Elsegem fuift in Hawaïaanse stijl

Elsegem fuift in Hawaïaanse stijl

De medewerkers van het feestcomité Elsegem Leeft hebben de handen vol met de voorbereidingen van de Sinksenkermis. Foto: pdv

Elsegem -

Het pinksterweekend staat in Elsegem volop in het teken van de Sinksenkermis. Het feestcomité Elsegem Leeft heeft een flinke portie amusement en sport klaar en ook ondernemer Willy Naessens doet een duit in het zakje.

Vertrouwde pijlers zijn onder andere ’t Spelleke van Elsegem en de recreatieve duatlon. Maar het feestcomité heeft dit jaar ook enkele nieuwigheden in petto.

‘Zo organiseren we voor de eerste keer een heus spel ‘levende kicker’ in toernooivorm’, licht comitévoorzitter Luc Vander Meeren toe. ‘Met twaalf ploegen is onze geplande bezetting volledig ingevuld. Daarbij zelfs twee volwaardige vrouwenteams. Ook nieuw is de Hawaï-fuif. Uiteraard wordt de feesttent exotisch aangekleed en iedereen krijgt bij aankomst een Hawaïaanse krans om de schouders. Ons feestprogramma wordt aangevuld met enkele initiatieven die door Willy Naessens worden georganiseerd.’

De Sinksenkermis opent op vrijdagavond 19 uur met een kermisschieting op de liggende wip, een organisatie in samenwerking met de boodschuttersvereniging Luganoschutters. Fervente biljarters krijgen een toernooi en met het levende kickertoernooi is spektakel verzekerd. Op zaterdag 18 mei wordt om 13 uur een wielerwedstrijd voor aspiranten op gang geschoten en om 19 uur wordt dan plaats geruimd voor de Hawaï-fuif. Het feestprogramma gaat op zondag 19 mei om 9.30 uur van start met een mis in de kerk van Elsegem. Het aperitief op het Elsegemplein wordt geserveerd met een concert door de folkgroep Seven Sisters. Om 17.30 uur is het uitkijken naar het sarcastische ’t Spelleke van Elsegem waarbij de draak met lokale toestanden wordt gestoken. Een concert met Frank Galan, een salsafuif en vuurwerk ronden het gevulde zondagmenu af.

Op maandag 20 mei is er de recreatieve duatlon. De deelnemers moeten 3 kilometer lopen, 32,5 kilometer fietsen en nog eens 3 kilometer lopen. Start en aankomst op het Elsegemplein.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio