Vzw Stijn haalt wereldrecord rolstoeldansen

Vzw Stijn haalt wereldrecord rolstoeldansen

Deze dansers zijn nu bezitters van een wereldrecord. Foto: pbvm

Leopoldsburg/Heusden-Zolder -

Bij het 18de Bataljon Logistiek werd donderdag een nieuw wereldrecord gevestigd. Namelijk dat van het grootste aantal rolstoeldansers: 366 om precies te zijn.

De wereldrecordpoging kaderde in het vijftienjarig bestaan van de vzw Stijn, een netwerk van dienstencentra die zich inzetten voor mensen met een handicap. De vzw verwijst naar Stijn Seresia, een kind met een zware meervoudige beperking, dat slechts één jaar oud werd, maar dat zijn ouders en later vele anderen inspireerde om initiatieven te nemen voor personen met een handicap. Vandaag biedt de vzw Stijn ondersteuning aan meer dan 2.000 personen met een handicap (en hun gezinnen) en biedt ze werk aan 1.250 personeelsleden.

‘Het oude wereldrecord lag op 250 rolstoeldansers’, weet Linda Roosen van dienstencentrum ’t Weyerke uit Heusden-Zolder. ‘We hebben het record vandaag verbeterd met onze 366 rolstoeldansers uit de tien instellingen die de vzw telt. Het record moet nog wel gehomologeerd worden door het Guinness Book of Records, maar we hebben de gerechtsdeurwaarder toch al goedkeurend zien knikken.’

De recordpoging had plaats tijdens FeSTIJN, een event met een duizendtal personen met een handicap en evenveel begeleiders. Ze dansten vijf minuten lang éénzelfde choreografie die zij maandenlang ingeoefend hadden. De muziek was van Regi: ‘Wanna be a star’. Regi, peter van ’t Weyerke, stond de deelnemers aan te moedigen vanop het podium met zijn muziek..

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio