Sinksenloop steunt strijd tegen borstkanker

Sinksenloop steunt strijd tegen borstkanker

Myrian Watteeuw van de borstkliniek hoopt dat de loopsters van ‘Think Pink’ maandag op veel steun kunnen rekenen. Foto: vkk

Kortrijk -

De Sinksenloop maandag staat ook dit jaar in het teken van ‘Think Pink’ en het goede doel. Naast minister Hilde Crevits en burgemeester Vincent Van Quickenborne lopen ook ex-borstkankerpatiënten mee.

Op Pinkstermaandag vindt in Kortrijk de traditionele Ladies Run plaats. Dat is een bekende loopwedstrijd waar ooit zelfs prinses Astrid aan deelnam.

Voor de vierde keer lopen maandag een aantal vrouwen mee die revalideren van borstkanker. ‘Het initiatief wordt enorm geapprecieerd’, zegt Myriam Watteeuw van de borstkliniek van AZ Groeninge. ‘Onderzoek wijst uit dat sporten effectief bijdraagt tot het herstel. Wie in aanmerking komt voor deze loopsessies, krijgt van ons de nodige begeleiding. Twee keer per week trainen we. Hoogtepunt is dan de loopwedstrijd tijdens Sinksen. De vorige edities leerden ons dat heel wat vrouwen nadien blijven lopen.’

De voorbije jaren is Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) altijd van de partij geweest in Kortrijk en dit jaar is dat niet anders. ‘Het is belangrijk voor de minister om te laten zien dat ze deze vrouwen steunt’, zegt haar woordvoerster Katrien Rosseel. ‘Ze loopt maandag samen met de revaliderende vrouwen de vijf kilometer, getooid in het typische roze t-shirt van de actie.’ Ook Vincent Van Quickenborne (Open VLD) steunt Think Pink en loopt mee.

De wedstrijd start maandag om half twaalf. Wie de vrouwen wil aanmoedigen: de lopers gaan van De Lange Munte naar de Grote Markt, waar de aankomst ligt.

Naast de bekende koppen en de dames van Think Pink, trekken ook honderden andere Kortrijkzanen hun loopschoenen aan maandag. Wie dat wil, kan zich op voorhand registeren op www.runforthink-pink.be en de actie zo symbolisch steunen. Je kan bij je inschrijving ook vijf euro extra betalen als gift aan de actie.

Om 11 uur start de vijf en de elf kilometer voor de heren, om 11.30 uur de starten de dames. De aankomst van de vijf kilometer op de Grote Markt mag je verwachten vanaf 11.15 uur (heren) en 11.45 uur (dames).

De heren en dames die de elf kilometer lopen, vervolgen hun weg weer naar de sportcampus Lange Munte.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio