Meerdere locaties nog mogelijk voor Eendracht

Stemmen gaan op voor voetbalstadion op terrein achter Colruyt

Stemmen gaan op voor voetbalstadion op terrein achter Colruyt

Zo zou het nieuwe stadion er uitzien op de site achter Colruyt. Foto: if

Aalst -

Het Aalsters stadsbestuur is dringend op zoek naar een definitieve oplossing voor het Eendracht-stadion. Op internet circuleren nu concrete suggesties voor de bouw van een nieuw stadion op een andere locatie, zoals op het terrein achter de Colruyt.

11.600 plaatsen, waaronder ongeveer 3.600 staanplaatsen, 400 business-seats, 20 skyboxen en 40 rolstoelplaatsen. Dat imposante Eendracht Aalst-stadion ontwierp Maarten Delmotte om het vervolgens op Belstadions.net te posten.

Zijn ontwerp simuleert hoe het nieuwe Eendracht-stadion er zou uitzien als het op het braakliggend terrein achter de Colruyt zou komen.

Sinds het stadsbestuur beslist heeft om de staantribune van het Pierre Cornelisstadion te slopen, duiken op internet verschillende suggesties op om elders een volledig nieuw stadion te bouwen. Het is immers niet zeker of Eendracht Aalst op de huidige locatie aan de Bredestraat blijft. De stalen tribune die er komt voor het nieuwe voetbalseizoen, is sowieso maar een tijdelijke oplossing. Het stadsbestuur moet tegen december 2013 beslist hebben of Eendracht Aalst een nieuwe betonnen tribune krijgt aan de Bredestraat of dat de club verhuist naar een nieuwe locatie.

Stadsambtenaren zijn nu volop bezig met het onderzoeken van mogelijke locaties. Een mogelijkheid is het perceel achter de Colruyt. Open VLD-raadslid Bart Van den Neste volgt het dossier op de voet en vindt het idee van een stadion achter de Colruyt helemaal niet slecht. ‘Het terrein ligt aan de ring, wat erg gunstig is voor de mobiliteit’, zegt hij. ‘De combinatie van een groene zone met sport is ook een pluspunt. Het verbindt bovendien linker- en rechteroever. Natuurlijk zijn er ook andere locaties mogelijk. Maar gelijk waar het nieuwe stadion komt, het financiële plaatje is belangrijk. Men zou moeten onderzoeken of een privé-partner mee in het project wil stappen om de kosten te drukken. Want hoe gaan we dat anders betalen? Ik hoop dat de oppositie goed op de hoogte gehouden wordt van de plannen, zodat we constructief kunnen meewerken.’

Parkgebied

Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) antwoordt dat de site aan de Colruyt nu parkgebied is. Als het stadsbestuur zou beslissen dat het nieuwe stadion daar komt, moet er een ruimtelijk uitvoeringsplan worden gemaakt om de parkzone om te vormen tot een recreatiegebied of een zone van openbaar nut. Een ding staat vast: nog niets is zeker in dit stadiondossier. Ook locaties als de Hoezekouter langs de E40 in Nieuwerkerken, de Siesegemkouter en de site Nederhase in Hofstade behoren tot de mogelijkheden. Het stadsbestuur krijgt het nog lastig om dat complete dossier te ontwarren. De definitieve beslissing over het Eendracht-stadion moet hoe dan ook eind dit jaar vallen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio