Scotland Yard vindt ‘nieuwe’ elementen in Portugees onderzoek

‘Maddie McCann leeft mogelijk nog’

‘Maddie McCann leeft mogelijk nog’

Maddie McCann verdween in 2007, toen ze samen met haar ouders op vakantie was in Portugal. Foto: REUTERS

De Londense politiedienst Scotland Yard heeft twintig nieuwe verdachten in de zaak-Maddie McCann. Volgens de hoofdinspecteur is het zelfs heel goed mogelijk dat het Britse meisje, dat in 2007 verdween toen ze op vakantie in Portugal was met haar ouders, nog leeft. De Portugese ordediensten willen hun onderzoek echter niet heropenen.

Het Britse meisje Madeleine - Maddie - McCann was drie jaar toen ze in 2007 op vakantie met haar ouders in Portugal verdween. De Portugese ordediensten kwamen na een jaar echter op een dood spoor te zitten in het onderzoek en de zaak werd afgesloten.

Na een grondige revisie van het hele dossier kwam Scotland Yard, de Londense politie, echter een pak nieuwe verdachten op het spoor. ‘Er worden zo’n twintig verdachte personen vermeld die nog niet ondervraagd werden’, zegt Hamish Campbell, hoofdinspecteur bij Scotland Yard. ‘En er zijn ook nog een aantal forensische zaken die nader onderzocht moeten worden.’

Kate en Gerry McCann, Maddies ouders, vinden de nieuwe ontwikkelingen in het dossier ‘geweldig nieuws’. ‘Dit geeft nieuwe moed’, zeggen ze.

Zaak niet heropend

Het onderzoek in Portugal wordt echter vooralsnog niet heropend. ‘Dat kan niet’, luidt het in Lissabon. ‘De zaak kan alleen worden heropend als er nieuwe bewijsstukken zijn. En die zijn er niet.’

Scotland Yard heeft geen bevoegdheid om een eigen onderzoek te starten in Portugal, maar de Britse speurders willen hun Portugese collega’s er nu van overtuigen dat een verhoor van de nieuwe verdachten mogelijk nieuw bewijs kan opleveren en misschien de hele zaak zelfs kan oplossen. ‘Kijk maar naar Cleveland (waar drie vermiste vrouwen na tien jaar opsluiting levend werden teruggevonden, red.). Het is echt heel goed mogelijk dat Maddie nog leeft’, aldus Campbell.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees