Verbleef kidnapper Maddie in zelfde vakantieresort?

Verbleef kidnapper Maddie in zelfde vakantieresort?

Foto: AP

De Britse politie onderzoekt momenteel nieuwe sporen in de zaak-Maddie McCann, het meisje dat zes jaar geleden verdween toen ze in Portugal op vakantie was met haar ouders. Een van de mogelijke pistes is dat het toen driejarig meisje meegenomen werd door iemand die in hetzelfde vakantieresort als Maddies ouders verbleef.

Madeleine - Maddie - McCann is niet meer gezien sinds mei 2007, toen haar ouders tijdens hun verblijf in Portugal uit gingen eten. De drie kinderen van Gerry en Kate McCann - Maddie en de toen tweejarige tweeling Sean en Amelie - bleven voor een avondje in het huurappartement, op nog geen 50 meter van de tapasbar waar Gerry en Kate gingen eten. Toen de ouders weer in het appartement kwamen, was Maddie echter verdwenen. Sean en Amelie waren er wel nog.

Operation Grange

Het appartement van de McCanns was een onderdeel van het vakantieresort Ocean Club in het Portugese Praia de Luz. De Britse ordediensten maakten zaterdag nog maar bekend dat ze nieuwe sporen hebben in de zaak-Maddie. Nu blijkt dat ze voor ‘Operation Grange’ de mogelijkheid onderzoeken of de Britse kleuter meegenomen werd door ‘een koppel van gemiddelde leeftijd’ dat op hetzelfde moment in het resort verbleef. Twee getuigen zouden de dag voor Maddies verdwijning een echtpaar het appartement van de McCanns hebben zien binnengaan ‘om een wenend meisje te troosten’. De Britse speurders van Scotland Yard willen nu zo snel mogelijk de identiteit van dat koppel achterhalen. Er wordt ook gevreesd dat andere gasten in het resort vanuit hun flat konden zien wanneer Gerry en Kate hun appartement verlieten.

Tegelijk worden ook leden van de schoonmaakploeg en arbeiders in dienst van de Ocean Club ondervraagd. Hetzij als verdachten, hetzij als mogelijke getuigen.

Nieuw bewijs

Eerder dit weekend verklaarde Hamish Campbell, het hoofd van Scotland Yard, ook al dat ‘het goed mogelijk is dat Maddie nog leeft. ‘Kijk maar naar Cleveland (waar drie vermiste vrouwen na tien jaar opsluiting levend werden teruggevonden, red.).’

De Portugese ordediensten weigeren voorlopig echter om het onderzoek te heropenen, omdat ‘er nog altijd geen nieuw bewijs voorhanden’ is.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees