Celebs

Helmut Lotti haalt uit naar roddelpers

Helmut Lotti haalt uit naar roddelpers

Foto: Marc Herremans - Corelio

Helmut Lotti praat al jaren niet meer met roddelbladen, maar voelt zich toch nog steeds het slachtoffer van hun verzinsels en sensatieverhalen. ‘Journalisten van de boekskes zijn parasieten,’ zegt hij in Knack.

‘Al vijf jaar praat ik nu niet meer met de populaire pers,’ vertelt Helmut Lotti in weekblad Knack, ‘En tegenover andere media wil ik eigenlijk alleen nog over mijn muziek praten, want anders weet ik niet wat er zal worden uitgelicht. Fragmenten worden door andere media opgepikt en uit hun context gerukt.’ De zanger is duidelijk verbitterd over het feit dat hij ondanks zijn stilzwijgen nog steeds het onderwerp van roddels vormt.

Lotti heeft geen goed woord over voor de zogezegde boekskes en de journalisten die ervoor werken. Hij noemt hen zelfs ‘parasieten’. ‘Werk je niet met hen mee, dan doen ze er alles aan om je een hak te zetten. Maar zelfs als je doet wat ze willen, pakken ze je uiteindelijk wel. Je kunt simpelweg niet van hen winnen,’ aldus Lotti.

Wat de artiest het meest verbaast, is dat sommige bladen hem gewoon op de cover en in het tijdschrift durven zetten alsof hij net nog een interview heeft gegeven. ‘Tegenwoordig lanceren ze zomaar een opinie over je leven die niets maar dan ook niets met de werkelijkheid te maken heeft. Hoe hoog de prijs ook is, ik doe daar niet meer aan mee,’ besluit een kwade Lotti in Knack.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees