Bradley McGee coacht Australische wielerploeg

Bradley McGee coacht Australische wielerploeg

Foto: AFP

Cycling Australia heeft ex-renner Bradley McGee aangesteld als nieuwe bondscoach van de nationale mannenploeg op de weg. Hij vervangt Matt White, die in opspraak kwam nadat zijn naam werd genoemd in het USADA-rapport rond Lance Armstrong.

McGee zal worden bijgestaan door Brian Stephens. Zijn contract loopt tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

’Door zijn verleden als renner en de coachingervaring die hij recent heeft opgedaan, is Brad de ideale keuze om ons programma uit te voeren’, zegt Graham Fredericks, CEO van Cycling Australia.

De 37-jarige McGee werd in 1998 profrenner bij Française des Jeux. De tijdrijder/sprinter, winnaar van twee ritten in de Tour, reed bijna zijn hele carrière voor het Franse team. Alleen in zijn slotjaar als prof, toen hij al twee seizoenen sukkelde met blessures, droeg de Australiër het shirt van CSC. In oktober 2008 zette hij een punt achter zijn carrière en werd ploegleider in het team van Bjarne Riis.

McGee was ook een goed baanrenner. Zo werd hij in 2004 met het Australische team olympisch kampioen ploegenachtervolging in Athene. In de individuele achtervolging won hij olympisch zilver (2004) en brons (2000).

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.