Vader Neville beschuldigd van seksuele agressie

Neville Neville. Foto: IMAGEGLOBE

Neville Neville, de vader van de Engelse ex-voetbalinternationals Gary en Phil Neville, wordt beschuldigd van seksuele agressie. Dat bevestigde het Britse parket maandag.

De 63-jarige Neville Neville moet volgende maand voor de rechtbank verschijnen. 'Na een beschuldiging van seksueel geweld in maart is de politie van Manchester een onderzoek gestart', verduidelijkte parketchef Nazir Afzal. 'Ik heb alle bewijsstukken doorgenomen en heb ondertussen toegestaan hem aan te klagen wegens seksuele agressie tegen een 46-jarige vrouw.'

Gary en Phil Neville zijn twee voormalige clubiconen van Manchester United, waarmee ze in 1999 onder leiding van Alex Ferguson de Champions League wonnen. De 38-jarige Gary Neville hing zijn schoenen ondertussen al aan de haak en maakt deel uit van de technische staf van de Engelse nationale voetbalploeg. Zijn twee jaar jongere broer Phil speelt sinds 2005 bij Everton, de club van Rode Duivels Marouane Fellaini en Kevin Mirallas, maar zoekt na acht seizoenen bij de Toffees andere oorden op.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees