Britse toplui roepen op om Verenigd Koninkrijk in EU te houden

Een aantal van de meest bekende Britse zakenleiders verwerpt de oproep om de Europese Unie te verlaten. ‘De economische argumenten om in de Europese Unie te blijven, zijn overweldigend’, stellen ze maandag in een brief in de linksliberale krant The Independent.

Tot de ondertekenaars behoren onder meer Virgin-chef Richard Branson, topverantwoordelijken van Shell, Lloyds Banking Group, telecomgroep BT en vertegenwoordigers van Britse industriefederaties.

‘Groot-Brittannië moet harder vechten om een meer competitief Europa te krijgen, om de kritiek te bestrijden van diegenen die campagne voeren voor ons vertrek’ Ze willen verder dat Groot-Brittannië werk maakt van het ‘versterken en verdiepen van de Europese binnenmarkt’ op domeinen als energie, transport, telecom en het digitale.

Het terugtreden uit de EU met 27 leden zou de Britse economie uiteindelijk verzwakken, aldus de groep. ‘Voor Groot-Brittannië is het EU-lidmaatschap jaarlijks tussen 31 en 92 miljard pond (37 tot 109 miljard euro) waard aan meerinkomsten, of per huishouden 1.200 tot 3.500 pond.’

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees