Kirsten Flipkens: ‘Mijn droom was top 50, nu ben ik 21e...’

Kirsten Flipkens: ‘Mijn droom was top 50, nu ben ik 21e...’

Foto: Photo News

Kirsten Flipkens was uiteindelijk erg tevreden dat ze het WTA-toernooi van Brussel kon starten met een dubbelspel. ‘In deze omstandigheden vind ik dat een voordeel’, beweerde de 27-jarige Antwerpse maandag op de eerste dag van het toernooi.

‘Het laat me toe om wat ballen te slaan, en de baan gewoon te worden. Voor mij is het dubbelspel wel meer een vorm van training, ik ben zeker geen specialiste, net als ik geen gravelspecialiste ben. Maar dit zal me zeker niet overbelasten in de aanloop naar Roland Garros, ik heb namelijk niet zo veel gespeeld de voorbije weken’, zei Flipper, die samen met haar Slovaakse partner Magdalena Rybarikova zich plaatste voor de tweede ronde van het dubbelspel.

Kwaaltjes

De 27-jarige Flipkens heeft hier en daar wel wat kwaaltjes in de aanloop naar het tweede Grand Slam toernooi van het seizoen dat volgende zondag van start gaat in Parijs. ‘Maar daar wil ik nog niet aan denken. Ik concentreer me op het toernooi hier, speel van wedstrijd tot wedstrijd, en dan zien we wel. Ik ben al blij dat ik in Parijs reekshoofd ben, en dan hangt alles af van de loting. Ik heb wat last aan mijn knie, en hier en daar wat kwaaltjes, maar het gaat wel.’

Luxeprobleem

Dat ze 21e van de wereld is, ervaart Flipkens als een droom die uitkomt. ‘Het was voor mij al een droom om in de top 50 te staan, en nu 21e...’, zei ‘Flipper’. ‘Het zou fantastisch zijn mocht ik een keer in de top 20 zou staan, maar zoals ik vaker zeg, dat is een luxeprobleem. Ik kom van heel ver (Flipkens eindigde het jaar 2011 als 194e). Verlost van mijn fysieke problemen, voelde ik me steeds beter en beter worden. Dat is vorig jaar begonnen in Rosmalen met een halve finale plaats, en kreeg vervolg op de US Open en in Quebec. Maar sindsdien verwachten de mensen ook steeds meer en meer van mij. Ze leggen de lat altijd hoger. Ik vind dat ik bewezen heb dat ik met die druk kan omgaan.’

Haalbaar begin

In het enkelspel start Flipkens haar toernooi tegen de Amerikaanse Madison Keys, 18 jaar en 59e van de wereld. ‘Ik ken haar niet zo goed, maar dat vind ik niet erg. Ik wil me vooral focussen op mijn eigen spel. Het zal erg leuk worden om hier in eigen land, voor mijn vrienden en familie, te kunnen spelen’, eindigde Flipkens, voor wie het de tweede deelname aan het Brusselse toernooi is, nadat ze er twee jaar geleden in de eerste editie van de Brussels Open uitging in de eerste ronde tegen de Chinese Li Na.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.