Rolstoelgebruikers voeren actie in Tienen

Rolstoelgebruikers voeren actie in Tienen

De werkgroep Toegankelijk Tienen voerde actie in de binnenstand Foto: fg

Tienen -

Goede dingen belonen met een dankwoord en slechte melden: met die boodschap trokken minder mobiele mensen rond in Tienen. Een jaar na hun eerste actie is er volgens de werkgroep Toegankelijk Tienen niet veel veranderd.

‘Wel deden sommige uitbaters van handelszaken moeite om hun winkel toegankelijker te maken voor personen met een handicap’, stelt voorzitter Paul Rabau van de werkgroep Toegankelijk Tienen vast. Die winkeliers kregen een flyer met een proficiat op. Anderen kregen het verzoek obstakels weg te doen.

Vooral in de Leuvensestraat was het moeilijk passeren op de stoepen. Nogal wat auto’s stonden erop geparkeerd. Voor rolstoelgebruikers was het levensgevaarlijk de straat over te steken aan een werfkraan, die al een paar maanden de hele stoep en een groot deel van de straat inpalmt. Gesakker viel elders te horen om losliggende stenen, te hoge borduren, ten onrechte geparkeerde wagens op plaatsen voor gehandicapten,...

‘Met deze actie willen we het stadsbestuur wijzen op de toegankelijkheidsproblemen’, zegt Rabau nog. ‘Dat aspect moet meer aandacht krijgen in het beleid.’ Maar waar bij een eerste actie vorig jaar tal van politici zich verdrongen om zelf rolstoelen voort te duwen, daagden er deze keer slechts twee van N-VA op om notities te nemen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio