Organisatie stelt heel wat nieuwe scènes voor

Reiefeesten komen deze zomer terug naar Brugge

Reiefeesten komen deze zomer terug naar Brugge

Vijf jaar geleden vonden de laatste Reiefeesten plaats in Brugge.

Brugge -

Deze zomer zijn er opnieuw Reiefeesten in Brugge, na vijf jaar. Op tien locaties in de binnenstad zal er een openluchtspektakel worden georganiseerd. Comité voor Initiatief, die instaat voor de feesten, voorziet heel wat nieuwigheden en roept geïnteresseerden op om deel te nemen aan de scènes.

Zevenhonderd figuranten zullen op 16, 17, 18, 23 en 24 augustus deelnemen aan het openluchtspektakel Reiefeesten. Op tien verschillende locaties worden taferelen van 12 minuten opgevoerd. Het gaat om taferelen die een stuk Brugse geschiedenis vertellen. Om alles mooi te kunnen uitbeelden, heeft het Comité voor Initiatief die de feesten organiseert, figuranten nodig. ‘We merken dat het niet vlot gaat om mensen te vinden’, vertelt Nico Blontrock van het Comité voor Initiatief. ‘We hebben 700?figuranten nodig, die bereid zijn om vijf avonden tijd te maken. Gelukkig brengen de verschillende regisseurs vaak hun eigen mensen mee, zodat we toch een zekere basis acteurs hebben. Wij hopen dat we alle scènes op een mooie manier kunnen uitwerken.’

Het Comité voor Initiatief pakt uit met een aantal nieuwigheden. Op de Burg worden verschillende films over Brugge getoond, langs de Dyver zullen toeschouwers typisch Brugse geluiden kunnen waarnemen en aan de Rozenhoedkaai wordt het afbranden van de spits van de Halletoren in scène gezet, dankzij lichteffecten.

Nieuwe scènes

Het Oud Sint-Jan is locatie voor twee nieuwe scènes in de Reiefeesten. Hier wordt uitgebeeld hoe de bezetter tijdens de Eerste Wereldoorlog de Vlaamse Primitieven komt bekijken en ook Brugge ten tijde van de pest komt hier aan bod. ‘We doen ook een beroep op de regisseur van de Heilig Bloedprocessie, Dominiek Deckers’, zegt Blontrock. ‘Hij neemt de scène aan de Steenhouwersdijk voor zijn rekening. We zijn van plan om dit keer strengere controles uit te voeren tijdens de feesten. Bij de vorige editie wisten honderden mensen gratis op het parcours te geraken. Dit houden we nu beter in de gaten.’ De tickets zijn ook voor het eerst online te koop via www.ticketsbrugge.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio