BBQ+ Team al weken bezig met voorbereiding

Kempense BBQ-toppers naar wereldkampioenschap

Kempense BBQ-toppers naar wereldkampioenschap

De acht leden van het BBQ+ team hebben al heel wat prijzen gewonnen. Vooral hun spareribs zijn top. Foto: vgd

Mol/Geel -

Het achtkoppige BBQ+ Team uit Mol en Geel vertrekt morgen naar het wereldkampioenschappen barbecue in Marokko. De acht barbecueliefhebbers hopen op een hoge score. Ze doen niets liever dan achter hun grill staan.

Bieke, Geert, Gert, Mano, Patrick, Peter, Benny en Pieter uit Mol en Geel zijn echte barbecuefanaten. Ze vormen samen al enkele jaren het BBQ+ Team. Het team is een bonte verzameling van beenhouwers, chef-koks, grillspecialisten, een meester patissier en enkele ‘gewone’ hobbykoks.

Bij het minste streepje zon stellen de acht lekkerbekken hun barbecue op. Ook regen houdt hen niet tegen, want dan plaatsen ze wel een tentje. De acht experimenteren met de meest uiteenlopende gerechten op de barbecue.

‘We zijn nu al weken aan het trainen om ons land met eer te verdedigen op de twaalfde wereldkampioenschappen barbecue in Saidia in Marokko’, zeggen de barbecuefanaten uit de Kempen. ‘Op 26 mei weten we of onze wekenlange voorbereidingen resultaat hebben gehad. We doen natuurlijk mee om zo hoog mogelijk te scoren, maar het plezier en het avontuur zijn wel degelijk de grootste drijfveren van ons team.’

Beste spareribs

In totaal nemen er meer dan zestig teams uit 26 landen deel aan de wereldkampioenschappen in Marokko. ‘Op zaterdag 25 mei moeten de teams een heel lam bereiden op de barbecue’, zegt Mano Zaal van het BBQ+ Team. ‘Op zondag volgen er vier verplichte gerechten: ribben en schouders van een lam, runderborst, kip en een dessert. Voor elk onderdeel wordt er een wereldkampioen aangeduid. Het team met de meeste punten op de vijf onderdelen wordt Wereldkampioen BBQ All-round 2013/2014.’

Vorig jaar sleepten de leden van het BBQ+ team uit Mol en Geel de Belgische titel in de wacht. Het team maakte ook de beste spareribs op het Belgisch kampioenschap van 2012 en Patrick Tordoor mocht zich kronen als MR BBQ. Ook op het Europese kampioenschap barbecue eindigden de Kempenaars eerste in de categorie spareribs. Ze waren ook het beste Belgisch team op de Europese kampioenschappen in 2012 en ze werden zelfs vierde in de algemene rangschikking.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio