Heropleving stadscentrum Zottegem lijkt ingezet

De Kring is weer open

Sarah Dibenedetto deed ervaring op in San Marco, de zaak van haar vader.

Zottegem -

Er komt eindelijk wat meer leven op de Markt van Zottegem. Café-restaurant De Kring is na een jaar weer open en ook op de Heldenlaan openen her en der nieuwe zaken.

Het bekende café-restaurant De Kring op de Markt van Zottegem stond meer dan een jaar leeg. In de naastgelegen zaak Old Sottegem is er al langer geen beweging meer. Op Het Volkshuis en het Chinese restaurant na was er geen horeca meer op de Markt. Zo kwam het dat er op sommige zonnige dagen helemaal niets open was en een terrasje in het centrum van Zottegem onmogelijk bleek.

Nog voor stadskernrenovatie

Het lijkt er nu op dat de kentering ingezet is, nog voor de stadskernrenovatie van start is gegaan. Het stadsbestuur wil ten laatste volgend jaar met die werken starten. Op de Heldenlaan openden recent enkele nieuwe handelszaken en nu is De Kring ook weer open. Zaakvoerster Sarah Dibenedetto is vol vertrouwen.

De Kring werd ingezegend door de deken. Het café-restaurant is immers eigendom van de dekenij Zottegem. De eerste dag liep het café al aardig vol. Dat belooft voor de toekomst.

‘Er komt terug wat leven op de markt en de vooravond van Sinksenkermis was het ideale moment om de zaak te heropenen’, zegt Sarah. Zij is de dochter van Leonardo die al dertig jaar San Marco openhoudt. ‘De mensen kunnen weer op de markt terecht voor een drankje op een terrasje. Dat is een gemis geweest.’ Leonardo voegt daar onmiddellijk aan toe dat San Marco blijft bestaan. Er doen immers geruchten de ronde dat de zaak door de overname zou sluiten.

Vernieuwde keuken

San Marco staat in Zottegem hoog aangeschreven. Daarom verhuurt de dekenij De Kring graag aan dochter Sarah. Zij is nu 29 en draait al elf jaar lang mee in de zaak van haar vader. ‘De keuken in De Kring had zijn beste tijd gehad. We hebben ze helemaal vernieuwd. De Kring blijft een brasserie zoals vroeger. In de namiddag serveren we pannenkoeken en ijsjes. Apart van het café hebben we een restaurant met Franse keuken.’

Er is wel eens gesuggereerd dat ondernemers schrik hebben om een zaak te starten op een plek waar binnenkort grondige werken plaatsvinden. Maar Sarah is niet bang. ‘Na de werken zullen we over een nog groter terras kunnen beschikken. Ik heb er een goed oog in. De heropleving van Zottegem komt goed.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio