AA Gent-voorzitter vraagt om nog even te wachten

Stad is klaar om Ottenstadion te slopen

Stad is klaar om Ottenstadion te slopen

Foto: BELGA

GENT -

Het Stadsontwikkelingsbedrijf (SOB) is klaar om na de zomer met de sloopwerken van het Jules Ottenstadion te beginnen. Dat zegt Tom Balthazar (SP.A), schepen van Stadsontwikkeling. Toch vroeg AA Gent-voorzitter Ivan De Witte het voorbije weekeinde nog even uitstel.

De vraag die op vele lippen ligt, is of het nieuwe Arteveldestadion tijdig klaar zal zijn. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte verklaarde in onze krant van gisteren dat AA Gent uitstel van de sloopwerken vraagt.

Schepen Tom Balthazar is van die vraag niet op de hoogte. Hij zegt dat het Stadsontwikkelingsbedrijf klaar is om de sloopwerken aan te vatten. ‘Het bestek is er, we moeten nog een aannemer zoeken. We willen eerst tribune 1 (kant Brusselsesteenweg) zo vlug mogelijk, nadat alle voetbalactiviteiten er zijn gestopt, slopen. Dat is na de zomer, in september of oktober. In elk geval nog dit jaar. Tribune 3, die het dichtst bij de hockeyvelden ligt, wordt in de lente van 2014 gesloopt.’

Met de hockey- en tennisclub wordt onderhandeld over de aankoop van de gronden. Die clubs zouden verhuizen naar de Noorderlaan, aan de Watersportbaan. De gesprekken zijn bezig en Balthazar wil ze nog dit jaar afronden.

‘De vzw’s die de clubs exploiteren zijn niet dezelfde als de coöperaties die eigenaar zijn van de gronden. Daarom vragen de onderhandelingen tijd. De procedure voor het ruimtelijk uitvoeringsplan Noorderlaan loopt nog en we moeten er nog bijkomende gronden aankopen. Maar we gaan er vanuit dat die verhuizing naar de Noorderlaan de beste oplossing is voor de hockey- en tennisclub. Voor het nieuwe bouwproject op de site van het Ottenstadion zou het best zijn dat de ontwerpers een plan voor die hele plek kunnen maken’, zegt Balthazar.

Nadat het Jules Ottenstadion is gesloopt moet er tussen 2016 en 2018 een duurzame woonwijk met 200 woningen verrijzen en dat rond een ‘Buffalopark’.

Achterdeurtje

Wat de vraag van De Witte dan betekent, is onduidelijk. Houdt hij een achterdeurtje open zodat AA Gent in geval van nood nog enige competitiematchen in het oude stadion kan spelen? En zodat Ghelamco wat meer tijd krijgt om het stadion voort af te werken, nadat er op 17 juli al een galamatch is gespeeld?

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio