Vlooybergtoren nieuwe baken in het Hageland

Vlooybergtoren nieuwe baken in het Hageland

Monique Swinnen knipte het lint, geflankeerd door burgemeester Rudi Beeken en schepen Yvette Duerinckx. Foto: fg

Tielt-Winge -

De nieuwe stalen uitkijktoren aan het Vlooybergpad is sinds afgelopen weekend de baken van het Hageland. Er is wel wat gemor over de kostprijs.

Na het omvallen van de houten uitkijktoren in augustus vorig jaar besloot het schepencollege met de steun van ARTO een nieuwe uitkijktoren te bouwen op de hoogste plaats van de gemeente. Niet in hout, maar in staal. Het ontwerp van een Langdorps ontwerpbureau is verrassend en gedurfd. Het werd een 20 meter lange en ruim 11 meter hoge vrijdragende trap uitgevoerd in roestvrij Cortenstaal. Bij helder weer kan je vanop de toren in het westen de koeltorens van Electrabel zien in Vilvoorde en de schachten van de Limburgse koolmijnen in het oosten.

Over de kostprijs is er wel wat gemor. Volgens schepen schepen van Toerisme Yvette Duerinckx (SP.A) kost de toren zowat 135.000 euro maar dat bedrag kan nog oplopen. ‘Teveel’, vinden verschillende partijen in de gemeenteraad. Monique Swinnen, de gedeputeerde voor Toerisme (CD&V) kondigde wel aan dat Tielt-Winge kan rekenen op een tussenkomst van 25.000 euro van Europa.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio