Het verhaal gaat verder: Antwerpen lonkt nu naar Zulte Waregem

Het verhaal gaat verder: Antwerpen lonkt nu naar Zulte Waregem

Foto: BELGA

De stad Antwerpen is wel degelijk bezig om zo snel mogelijk een nieuwe eersteklasser te huisvesten op Het Kiel. Aangezien het failliete Beerschot en tweedeklasser FC Antwerp geen opties zijn, wordt gezocht naar een bestaande eersteklasser om diens stamnummer over te kopen. En hoe onwaarschijnlijk ook, nu wordt de piste van vice-kampioen Zulte Waregem bewandeld. Aan onze redactie werd alvast bevestigd dat er wel degelijk iets op til staat.

Gisteren vielen al de namen van clubs uit de omgeving van Antwerpen zoals Waasland-Beveren en Lokeren maar dat werd door de clubs zelf ontkend. De piste van promovendus Oostende bestaat ook nog maar vandaag wordt het hele plan nog wat ambitieuzer met de nieuwste sensatie Zulte Waregem erbij betrokken.

Bij de spectaculaire verhuis zijn naast burgemeester Bart De Wever alvast enkele kapitaalkrachtige ondernemers betrokken. Onder hen Jan Peeters, topman van Arseus (medische producten), en Christian Van Thillo, topman van De Persgroep (uitgever van kranten en magazines). 

Concreet zou de jeugd van de vice-kampioen aan de Gaverbeek blijven en het eerste elftal zou zijn wedstrijden op het Kiel gaan spelen, weet Sport/Voetbalmagazine.

De CEO van Zulte Waregem Patrick Decuyper liet eerder al uitschijnen dat zijn club aan haar maximum zit en sloot in een eerste denkpiste zelfs een fusie met de buren van KV Kortrijk niet uit. Nu blijkt dus dat hij de voorbije weken met Jan Peeters, Christian Van Thillo en de stad Antwerpen aan tafel zat over een relocatie van zijn club naar de Scheldestad. Dat werd ook bevestigd door de burgemeester van Waregem maar De Cuyper zelf liet ondertussen al weten dat er volgend seizoen zeker nog in het Regenboogstadion zal worden gevoetbald.

Ook Van Thillo reageerde al. Hij bevestigde dat hij enkele informele vergaderingen heeft bijgewoond over de mogelijke toekomst van het Antwerps voetbal, maar ontkende 'dat hij een initiatiefnemer of financier van een concreet project was'. 

De Wever: 'Iets wat elke Antwerpse voeballiefhebber wil'

Antwerps burgemeester Bart De Wever bevestigde voor de regionale televisiezender ATV dat er gesprekken worden gevoerd over een nieuwe eersteklasser in Antwerpen. 'Ik kreeg als burgemeester het hele dossier in mijn schoot geworpen. Het is een heel moeilijke opdracht die ik echter tot een goed einde wil proberen te brengen. Ik wil echter enkel iets dat elke Antwerpse voetballiefhebber wil, ik begrijp de supporters van Beerschot en die van Antwerp. De komende dagen volgt alleszins meer duidelijkheid.'

Over de inhoud van de gesprekken wilde De Wever echter niets kwijt. De piste Zulte Waregem werd 'voorbarig' genoemd.

Om alles administratief voor volgend seizoen nog in orde te krijgen, moet het hele dossier op 1 juni worden afgerond.  

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.