Van Besien: ‘Slecht weer is fout van Vlaamse en federale regering’

Van Besien: ‘Slecht weer is fout van Vlaamse en federale regering’

Wouter Van Besien. Foto: pn

Het is ondertussen eind mei en onze winterkleren nemen nog altijd een prominente plaats in onze kleerkast in. De groenen wijzen daarvoor met de vinger naar zowel de Vlaamse als de federale regering. ‘Met het beleid van deze regeringen zullen nog veel slechte lentes volgen’, zegt Groen-voorzitter Wouter Van Besien. Volgens Van Besien staat het onlosmakelijk vast dat het gure weer mee wordt veroorzaakt door klimaatveranderingen. ‘Dan zou je toch verwachten dat onze regeringen ook een stevig beleid voeren om die veranderingen aan te pakken. Maar niets is minder waar. Ook al zijn er veel grotere vervuilers zoals de VS en China zijn Kris Peeters en Elio Di Rupo in die zin mee verantwoordelijk voor de opwarming van de Aarde.’

Groen is vernietigend voor het beleid. De Vlaamse regering heeft zelfs geen klimaatplan en neemt voortdurend beslissingen die net voor meer CO2-uitstoot zorgen, klinkt het.

Er wordt niet gezorgd voor minder auto’s op de wegen, de steun voor openbaar vervoer wordt teruggedrongen en tegen 2020 ons percentage aan alternatieve energie optrekken tot 13 – nu zitten we aan 3,4 – lijkt onhaalbaar. De federale regering schrapte dan weer de fiscale aftrek voor energiebesparende maatregelen, terwijl we het in vergelijking met het buitenland slecht doen qua energie-efficiëntie.

‘Het is dus dringend tijd om het roer om te gooien. Anders dreigt nog meer slecht weer’, dixit Van Besien.

Corrigeer

NIEUWS