Iglinskiy troeft Leukemans en Voeckler af

Maxim Iglinskiy heeft de vierde en voorlaatste etappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De Kazach van Astana was de enige overlevende van een kopgroep van zeven renners op een geaccidenteerd parcours van enkele plaatselijke ronden rond de Lacs de l'Eau d'Heure nabij Charleroi. André Greipel won de sprint voor de tweede plaats, Philippe Gilbert werd derde. Tony Martin blijft leider.

 De etappe van 164 kilometer rond de meren Eau d'Heure werd gekleurd door een vroege vlucht van zeven renners. Gregory Rast, Jens Debusschere, Maxim Iglinski, Björn Leukemans, Thomas Voeckler, Florent Barle en Sébastien Delfosse namen al snel de benen en kregen een mooie voorsprong van de Omega Pharma-Quickstep-troepen van leider Tony Martin. 

In de laatste 100 kilometer moest 'de kleine Poggio' drie keer beklommen worden. De bonus van de leiders slonk zienderogen, onder andere door stevig kopwerk van Tom Boonen in het peloton, maar de samenwerking voorin was prima. Voeckler en Leukemans probeerden weg te geraken. Zonder succes. Maxim Iglinskiy speelde het spel het slimst. Op zijn demarrage in voorlaatste kilometer had niemand een antwoord. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar pakt zijn eerste overwinning van het seizoen. 

Morgen staat de laatste etappe op het programma. Een pittige thuiswedstrijd voor Philippe Gilbert met drie keer de beklimming van La Redoute. 

Rituitslag

1. Maxim Iglinsky (Kaz)
2. André Greipel (Dui)
3. Philippe Gilbert (Bel)
4. Danny Van Poppel (Ned)
5. Francesco Gavazzi (Ita)
6. Yukiya Arashiro (Jap)
7. R. Janse V; Rensburg (ZAf)
8. Marcel Meisen (Dui)
9. Tom Van Asbroeck (Bel)
10. Jean-Pierre Drucker  (Lux)

Bekijk de volledige rituitslag en het klassement op de wedstrijdfiche van Sportwereld.be. 

Corrigeer