2060 toont talent op Toer De Nord

De Handelsstraat stroomde vol. Foto: vjb

Antwerpen -

Het stratenfestival Toer De Nord lokte zaterdag de hele dag door heel wat bezoekers. Blikvanger was het podium 2060 Got Talent waar jong talent uit de buurt kon laten zien wat ze in hun mars hebben.

Van het Sint-Jansplein tot de Offerandestraat kwamen handelaars met hun waren de straat op. De geur van sardientjes op de barbecue was alom tegenwoordig.

Blikvanger dit jaar was echter het nieuwe podium 2060 Got Talent op de hoek van de Diepestraat met de Korte Zavelstraat. Jong talent uit de buurt kon hier laten zien wat ze in hun mars hebben.

Het nieuwe podium was een initiatief van het participatieplatform Antwerpen aan 't woord (AAW). Antwerpen-Noord haalt vooral het nieuws als het gaat om drugsoverlast, sluikstorten en politierazzia’s. Met de talentenjacht wou AAW het positieve potentieel van de buurt tonen.

‘Met dit project willen we jongeren letterlijk een podium geven’, legt Koen Wynants uit, coördinator bij AAW. ‘Het gaat om jongeren die anders niet aan het woord komen. Terwijl ze met hun muziek of dans net een boodschap de wereld in willen sturen. Dit is dus ook een manier om te horen wat er leeft onder de jongeren uit de buurt.’

De meeste jongeren toonden danspasjes of rapten over het leven op de schoolbanken en in de buurt. Maar 2060 heeft ook andere talenten. Zo jongleerde een jongeman met zowat alles op z'n neus. Z'n gsm, een blikje, een stoel.... de jongeman zette het op z'n neus en deed er een dansje bij.

Het talentenpodium wist de hele dag heel wat kijklustigen te charmeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio