Boonen en Gilbert samen aan de start van 'leukste kermiskoers'

Boonen en Gilbert samen aan de start van 'leukste kermiskoers'

Foto: PHOTOPRESS.BE

Voor aanvang van de 69e Gullegem Koerse werd Philippe Gilbert (BMC) dinsdag in de bloemetjes gezet door de organisatoren van de regionale wedstrijd over 171 kilometer.

'Ik heb een goede relatie met de organisatoren van deze wedstrijd en bovendien is het parcours heel mooi', zei de wereldkampioen, die na de Baloise Belgium Tour nog naar zijn thuisbasis in Monaco trok. 'Met zijn lange rechte wegen is Gullegem Koerse een van de betere omlopen van alle Belgische kermiskoersen. Deelnemen aan deze wedstrijd beschouw ik als een heel goede training. Je kan hier heel snel gaan. Op deze vlakke wegen kan je vier uur en bloc rijden, ideaal om de conditie te onderhouden.'

Traditie

Ook Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) verscheen dinsdag aan de start in het West-Vlaamse Gullegem. 'Deze koers staat bij onze ploeg al jaren op het programma. Wij blijven deze traditie om hier te starten met een groot deel van de ploeg dan ook trouw', verduidelijkte Boonen zijn deelname.

'Gullegem Koerse is volgens mij een van de kermiskoersen waar de renners het liefst naartoe komen. Je moet op dit parcours wel constant meekoersen. In de kermiskoersen wordt van bij de start ontzettend hard gereden. Je kan de pedalen hier maar zelden stilhouden, wat niet slecht is', besloot de Belgische kampioen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.