Oppositie Herselt vraagt regeling geluidsnormen

Herselt -

De N-VA-fractie in de Herseltse gemeenteraad stelt tegen de volgende gemeenteraad een lijst op met voorstellen rond de nieuwe geluidsnormen.

Dat voorstel met criteria zou burgemeester Luc Peetermans(CD&V) kunnen hanteren als er uitzonderingen worden toegekend op de vergunning van activiteiten in het kader van de nieuwe geluidsnormen.

De vraag van N-VA naar transparantie en gelijke behandeling is er gekomen nadat verscheidene aanvragers die op enkele meters van elkaar een activiteit organiseren, verschillende geluidsnormen opgelegd kregen. ‘Waarom krijgt de fuif van de Scouts een andere behandeling dan de activiteiten van café Den IJzer’, vraagt raadslid Marlies Vangeel (N-VA) zich af.

‘Het gegeven van overlast is vatbaar voor interpretaties’, reageert Peetermans. ‘Er moet bij de bevolking een draagvlak zijn voor overlast. Die tolerantie is de afgelopen jaren afgenomen. Als we de activiteiten niet willen verbieden, dan moeten we een evenwichtige oplossing zoeken, waarbij het feesten kan samengaan met de rust van de omwonenden.’

Uiteindelijk is het de N-VA erom te doen dat organisatoren op voorhand weten aan welke criteria ze moeten voldoen en dat iedereen in eenzelfde situatie op een gelijkaardige manier wordt behandeld.

Burgemeester Peetermans vroeg de oppositie een voorstel uit te werken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio