Blog Broederschool scoort even goed maar wint niet

Beestenboel Vabi is beste schoolblog

© sbr

Vabi is de meest ‘mediawijze school’ van Roeselare. Haar blog Beestenboel@Vabi werd bekroond in het project I@School. De leerlingen winnen een media-event op school en een bezoek van de meter van het project: Eline De Munck.

arne vansteenkiste

Vier scholen streden dit schooljaar voor de titel van meest mediawijze school van Roeselare.

De scholen hielden elk een blog bij waarop ze verslag uitbrengen over het reilen en zeilen op school.

Beestenboel@Vabi, een blog over alles wat met dieren en dierenzorg te maken heeft, haalde het in de finale nipt van de Broederschool-blog over de Roeselaarse wijk Krottegem.

Beide blogs haalden evenveel punten. De jury moest uiteindelijk één winnaar aanduiden.

Ook Viso en MSKA namen deel aan het traject.

Op de Vabi-website verzamelden leerlingen weetjes uit lessen, foto's en videoverslagen van uitstappen en praktijksessies, maar ook een fotowedstrijd en grapjes maken deel uit van de site.

De blogwedstrijd is een project van I@school, een initiatief van Mediaraven vzw, REC Radiocentrum en de Vlaamse overheid. Bibliotheek ARhus ondersteunde de wedstrijd.

Scholen die deelnamen aan I@School kregen vier workshops aangeboden. In die workshops leerden de jongeren om op een mediawijze manier relevante inhoud te produceren en te verspreiden. Zo stonden er workshops bloggen en sociale media, schrijven voor het web, radio en video op het programma.

Meter Eline De Munck

In elke workshop werd gewerkt rond vaardigheden die jongeren nodig hebben om op een bewuste en doordachte manier zelf media te produceren.

Het project en de workshops draaiden bovendien rond tablets en Androidapplicaties.

De winnende leerlingen van Vabi gingen niet met lege handen naar huis. Zij winnen een media-event op school en een bezoek van de meter van het project: Eline De Munck, vj van im-tv.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio