Balenaars brengen pralines met bier op de markt

Balenaars brengen pralines  met bier op de markt

Norman Sterkens en Jasmine Van Olmen brengen samen bierpralines op de markt. hebben de handen in elkaar geslagen. Foto: mtomto

Balen -

Brouwer Norman Sterkens en chocolatier Jasmine Van Olmen uit Balen brengen samen bierpralines op de markt. De pralines zijn te koop bij speciaalzaak Sjokolaa.

Wie nog op zoek is naar een origineel cadeau voor vaderdag of een andere gelegenheid, kan een pakketje bierpralines kopen bij Sjokolaa in de Vaartstraat in Balen. De vulling van de pralines is gemaakt op basis van het blonde bier van brouwer Norman Sterkens. ‘Ik ben al 13 jaar thuisbrouwer. Mijn hobby is intussen fors uitgegroeid. Zo brouw ik mijn bier in een brouwerij in Holsbeek. Daar kan ik het op grotere schaal produceren, maar het blijft wel ambachtelijk. Een half jaar geleden ben ik naar Balen verhuisd. Omdat ik chocoladeliefhebber ben, zat ik met het idee om bier en chocolade te combineren. Toen ben ik bij Jasmine van Sjokolaa terechtgekomen’, zegt Norman Sterkens.

Chocolatier Jasmine Van Olmen zat zelf ook al een tijdje te denken om een praline te maken op basis van bier. ‘Het kwam dus goed uit. Met het bier van Norman ben ik beginnen te experimenteren om de juiste vulling te krijgen. Ook de klanten mochten meeproeven. Uiteindelijk hebben we een mooie vulling en vorm voor de praline, maar een definitief recept is er niet. Het blijft een kwestie van verder experimenteren om de smaak nog beter te krijgen. Omdat het om ambachtelijke pralines gaat, is trouwens geen enkele praline hetzelfde. Je proeft er het bier heel subtiel in, het overheerst zeker niet’, zegt Jasmine.

De bierpralines zijn verkrijgbaar in drie versies: melk, fondant en witte chocolade.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio