vrouwenvoetbal 1ste klasse

DVL Zonhoven wil naar BeNe League

Zonhoven / Lanaken -

Met als doel het vrouwenvoetbal in Limburg op een hoger niveau te tillen fusioneren DV Lanaken en DV Zonhoven. De nieuwe club heet Damesvoetbal L Zonhoven en speelt haar wedstrijden op de Basvelden.

De fusie tussen Lanaken en Zonhoven is geen verrassing.Beide clubs zaten al eerder aan tafel voor fusiegesprekken, maar toen bleek de afstand nog een probleem.

Bij Lanaken groeiden de praktische problemen, ondermeer door het vertrek van diverse jongeren naar de nieuwe fusieclub in Maasmechelen. Nu kwam er snel een akkoord. DV Zonhoven brengt heel wat jeugdig talent binnen, terwijl Lanaken vooral een schat aan ervaring heeft.

Het wordt volgend seizoen druk op zaterdag op de Basvelden. De nieuwe fusieclub start meteen met een ploeg in eerste klasse én tweede klasse. Ook in eerste en tweede provinciale zal DVL Zonhoven actief zijn.

Al die ploegen spelen thuis op zaterdag, net als de jeugdteams. Opmerkelijk is wel dat zowel de U15 als de U13 en U10 tegen de jongens aantreden.

De club zette een stevige structuur op poten om alles rond te krijgen. Er is een uitgebreide raad van bestuur, een sportieve cel senioren en een sportieve cel jeugd.

Topvoetbal

‘Onze visie is om topvrouwenvoetbal in Midden-Limburg te verzorgen’, stelt gerechtigd correspondent Betty Van Proeyen. ‘Tevens willen we de jeugdwerking structureel verbeteren, al gaf onze recente foot pass audit al aan dat onze jeugdwerking op een hoog niveau zit.’

‘Dan willen we ook op termijn een kwaliteitsvolle voetbalopleiding aanbieden. Het doel is om door te stoten naar de BeNe League. Voor volgend seizoen denken we sportief voldoende gewapend te zijn.’

‘De twee kernen smelten samen en worden versterkt met Sofie Van Houtven (Beerschot), Dorien Guilliams en Elke Meers (STVV), Sarah Boelaers, Hanne Geers, Sofie Sarlet, Sien Steyvers (Lommel), Jana Billen (Standard), Fatima Imrzi (Overpelt VV), Stephanie Vriens (Halveweg Zonhoven) en Anouschka Boons (Fufo Beringen).’

‘Johan Wuytens wordt sportief coördinator en Benny Lemmens de coach van de club in eerste klasse. Benny was vroeger nog bij de vrouwen van Helson aan de slag en trainde nu al enkele seizoenen de dames van Lanaken. Hij heeft dus ervaring zat.’ Op zaterdag 20 juli worden de senioren een eerste keer samen geroepen. ‘We zijn nog op zoek naar een paar extra sponsors’, vertrouwt Betty ons toe. ‘Daar werken we hard aan.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio